Češi zabodovali na ME v Dánsku

Po zrušení závodu ve slovenské Šenkvici se zhostil úvodního osmidílného evropského motokrosového klání pořadatel v dánském Koldingu, kam byl závod 16. dubna 2017 přesunut. Již v kvalifikaci dominovali jezdci týmu Orion Racing, když překvapivě na hlinitopísčité dráze byl nejrychlejší Jonáš Nedvěd (KTM 350 ccm), zkušený matador Petr Bartoš (KTM 450) dojel třetí. V rozjížďkách si ovšem vše pohlídal loňský vicemistr Bartoš a vždy projel cílem na první pozici. Na stříbrné stupně vítězů se prodral nakonec zde výborně jedoucí Nedvěd a zaznamenal, tak svůj nejlepší výsledek v seriálu ME (vloni byl po většinu sezony zraněný).

Českou nadvládu v Dánsku doplnil na „bedně“ snaživý ukrajinský pilot Volodymyr Tarasov (KTM 350) ). Petr Michalec (Edifio Solution Team Honda) pokazil první jízdu, vše si vynahradil v té následující, kdy dojel za Bartošem, celkově tak zaujal šestou příčku.

V kategorii EMX 65 vybojoval celkové čtvrté místo Matěj Skořepa, o příčku níže potom Julius Mikula následují 12. Jan Janout, 16. Vítězslav Marek, 18. Antonín kabát, 30. Václav Janout. 

V EMX 85 se umístil na třinácté pozici Martin Venhoda, 18. Jan Wagenknecht, 24. Petr Rathouský, 35. Stanislav Vašíček,…49. Radek Větrovský. 

Pořadí – ME Dánsko: 1. P. Bartoš (CZE) – 50b., 2. J. Nedvěd (CZE) – 38b., 3. V. Tarasov (UKR) – 37b., … 6. P. Michalec (CZE) – 33b. 

Seriál pokračuje druhým kláním 7. května 2017 na známé motokrosové dráze v bulharském Sevlievu.

Sdílet