Motosalon 2016

Jako každoročně mají příznivci jedné stopy svůj sraz na výstavě Motosalon. Letošní ročník se odehrál na výstavišti v Brně a těšil se masivnímu zájmu fanoušků motorek a jejich příslušenství. Alespoň v krátkosti Vám přinášíme několik fotografií a postřehů z výstavy. 
Širokým portfoliem byli zastoupeni významní světoví výrobci motocyklů. Především stánky firem Honda, Kawasaki, BMW, Triumph, KTM nebo Yamaha nabízeli možnost prohlédnout si ucelenou nabídku strojů a osahat si je/osedět a na místě porovnat. Obrovskému zájmu se těšila letošní dlouho očekávaná novinka Hondy, Africa Twin. Byla představena nejen na stánku Hondy, ale i výrobci příslušenství představovali padací rámy, držáky zavazadel a podobně přímo na tomto modelu na místě. Z našeho pohledu byl patrný lehký ústup v rozsahu prezentovaných skůtrů.
Mezi příslušenstvím, doplňky a díly bylo velmi zajímavé představení nové pneumatiky pro cestovní endura Terraforce R domácího výrobce moto pneumatik, společnosti Mitas. Jak na místě řekl zástupce společnosti, Lubomír Charvát, pneu je určena převážně na zpevněné cesty a do suchého a zpevněného terénu. Pneumatika je výsledkem vlastního vývoje a dlouhodobého testování.
Silné zastoupení na výstavišti měli výrobci a dovozci motooblečení, helem, motozavazadel a dalšího příslušenství.
Na výstavišti jsme se také setkali s redaktory časopisu Motocykl, jednoho z nejvýznamnějších motocyklových periodik, kde jsme domlouvali budoucí spolupráci mezi Autoklubem ČR a časopisem Motocykl. O obsahu spolupráce Vás rádi budeme informovat spolu s konkrétními výsledky. Všem příznivcům jedné stopy přejeme suché silnice a šťastné návraty z jejich cest.

Robert Vacek

Sdílet