Odhalení pamětní desky Gustava Havla

Dnes ve 14hod. byla slavnostně odhalena pamětní deska bývalého významného motocyklového závodníka a československého reprezentanta Gustava Havla. Na jejím odhalení se sešlo více jak 70 diváků, mezi kterými byla řada známých veteránů závodníků jako je Bohumil Staša, Saša Klimt, Milan Chalupník, Zdeněk Tichý a další. Nejen těmto závodníkům patří velké díky za jejich historická vítězství a reprezentaci tehdejšího Československa v motocyklovém sportu, musíme zmínit také přítomné zástupce konstruktérů a výrobců motorek, na kterých závodníci brázdili tratě. 

Gustav Havel byl závodníkem silničních motocyklů za bývalého Československa. Svou kariéru v Grand Prix zahájil v roce 1961 na motocyklech JAWA a dosáhl významných úspěchů jak na domácí půdě, tak v zahraničí. V roce 1967 cestou do zaměstnání havaroval a svým zraněním podlehl. Pamětní deska je proto umístěna v místě jeho tragické nehody a to v ulici Vršovická 42 v Praze 10. 
Tuto památku se rozhodli realizovat členové Svazu závodníků veteránů Autoklubu ČR, abychom nezapomínali na úspěchy předchozích generací. Prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek pořadatelům poděkoval a společně s Gustavem Havlem juniorem slavnostně a za potlesku přítomných pamětní desku odhalili. 
Po celou dobu vládla příjemná atmosféra a všem účastníkům a fanouškům tímto děkujeme za zájem a uznání, které legendám, jako je Gustav Havel, náležité patří.
Tým Autoklubu ČR

Sdílet