Dopravní soutěž mladých cyklistů má zítra pražské finále

V úterý 4. června 2023 se na dopravním dětském hřišti Na Vypichu koná pražské finále Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou vyhlašuje Ministerstvo dopravy – BESIP se spoluvyhlašovateli, kterými jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie České republiky, Autoklub České republiky, Český červený kříž a další orgány a organizace.

Zítřejšímu finále v metropoli, které je jedním z krajských kol, předcházela kola základní a oblastní. Jen v Praze se Dopravní soutěže mladých cyklistů letos zúčastnila téměř pětistovka dětí. Naplňuje tak svůj hlavní cíl, oslovit co nejvyšší počet zapojených soutěžních družstev, nabídnout jim zajímavý a poutavý program s přesahem do praktického života a motivovat tak všechny zapojené děti ve věku 10-16 let ke zcela přirozenému správnému chování v silničním provozu. Soutěž je postupová od základních kol až po evropské finále, které se v letošním roce koná v Paříži.

Soutěž má celkem pět disciplín, v teoretické části test z pravidel provozu na pozemních komunikacích a virtuální projetí labyrintem křižovatek a komunikací, v praktické pak jízda po dětském dopravním hřišti podle pravidel provozu na pozemních komunikacích, jízda zručnosti na jízdním kole a zkouška znalostí zásad poskytování první pomoci.

Sdílet