V JAPONSKU ODSTARTOVALO TRIAL GP S DVOJICÍ ČESKÝCH REPREZENTANTŮ

V Japonském Motegi proběhl první podnik letošního mistrovství světa v trialu. Na úvod sezóny se přijelo podívat přes 11 000 fanoušků. Úseky v Motegi Mobility Resortu byly postaveny ve strmém zalesněném svahu na přírodních skalách a také na uměle umístěných kamenech. Panovalo velmi teplé počasí, takže všichni jezdci ze sebe museli vydat maximum.

Českou republiku reprezentoval David Fabián junior a Denisa Pecháčková.

David Fabián jun. startuje v kategorii TR2, která je nejvíce obsazenou a je zde velká konkurence. Na start se postavilo 34 jezdců. Davidovi bohužel sobota moc nevyšla a na prvních 4 úsecích dostal 5 trestných bodů. Takový začátek si David určitě nepředstavoval a i přesto, že se snažil, co mohl, do svého obvyklého tempa se už nedostal. V sobotu tedy dojel na P27 a v neděli na P22. “Pro mě bohužel zatím nejvíce frustrující víkend za poslední dobu. V sobotu jsem na prvních čtyřech úsecích chytil pět bodů a pak už se to se mnou vezlo. Nedokázal jsem tyto chyby hodit za hlavu a začít jet znovu. Nebyl to závod podle mých představ a možností a tomu odpovídalo i sobotní umístění. V neděli jsem chtěl začít znovu a dát do toho vše, ale opět to nebyla jízda, kterou umím a bylo z toho jen dvaadvacáté místo. Nyní se musím začít připravovat a soustředit na další dva závody v Andoře, které se jedou v červnu. Děkuji moc všem za podporu a za to, že jsem tu mohl být,“ zhodnotil japonský podnik David fabián jun.

Vítězem této kategorie se v sobotu stal Haga Sondre a v neděli Peace Jack.

Denisa Pecháčková startovala v kategorii TRIAL GP WOMEN. Pro Denisu to byla premiéra a jako nejmladší účastnice této kategorie si nevedla špatně. Jak v sobotu tak i v neděli skončila na šestém místě, tedy v polovině startovního pole. Vítězkou této kategorie se stala v obou dnech Emma Bristow.

V kategorii Trial GP vyhrál v sobotu Toni Bou, před Gabrielem Marcelli a Adame Ragou. V neděli byl vítěz stejný, ale Adam Raga bral stříbro a Gabriel Marcelli bronz.

(Jakub Odlas)

@ceskytrial

#trialcesky

Sdílet