MISTROVSTVÍ ČR V SUPERMOTU MÁ ZA SEBOU PRVNÍ ZÁVOD SEZÓNY

Minulý víkend patřil na okruhu v jihočeském Písku opět Supermotu. Konal se zde úvodní podnik šampionátu Open MČR. I přes sobotní výkyvy počasí, které spíše než květen připomínalo divoký apríl, se nakonec nedělní ostré rozjížďky odjely na suchém povrchu a jezdci, kterých se na startovní rošt postupně postavilo na šest desítek, byli s prvním letošním závodem spokojeni.

Organizátoři si však navíc mimo zmíněné změny počasí museli poradit i s kontrolou hlukových limitů na závodišti, která proběhla v neděli – tedy v den ostrých závodů.

„Během první jízdy trať naštěstí po předcházejících deštích oschla, takže podmínky byly skutečně super, a to i v terénu. Povedl se mi start, odstartoval jsem první a první jsem dojel i do cíle, takže maximální spokojenost. Druhá jízda byla taky perfektní, opět jsem odstartoval první. Tentokrát jsem však už jel trošku opatrněji, abych neudělal nějakou zbytečnou chybu nebo neupadnul a dovezl to v pořádku do cíle, což se mi povedlo,“ hodnotí svůj vstup do letošní sezony Milan Sitnianský – vítěz kategorie S1.

Druhý muž závodu, Erik Provazník, dodává: „Dojeli jsme, mně se podařilo druhé místo a jelo se mi celkově dobře. Asfalt dneska držel už dobře, kluci za mnou fest trénovali, a tak jsem se musel hodně snažit, abych udržel dvojku, ale nakonec to dopadlo.“

Třetí příčku v „Es jedničkách“ obsadil Jonáš Nedvěd, a to stejně jako oba výše zmínění – v obou závodních rozjížďkách. „I druhá jízda dopadla stejně jako ta první, skončil jsem tedy celkově třetí. Ale řekl bych, že ve druhém rozjížďce jsem jel přece jen o něco líp. Nicméně na úvodní závod sezony jsem spokojený!“

Mimo „královské“ kategorie S1 se závodníci utkali i ve třídě S2, veteránských třídách S3 40 a S3 50, junioři a děti pak své síly poměřili ve třídách S5 a S6 Elév a pro hobby jezdce a jezdce bez licence byly vyhrazeny kategorie S9 a S10.

Výsledky všech kategorií:

S10

  1. místo: Miroslav Stručka
  2. místo: Petr Fuchs
  3. místo: Jan Balík

S9

  1. místo: Jiří Lovětínský
  2. místo: Josef Kálal
  3. místo: Jaroslav Vršecký

S6 Elév

  1. místo: Štépan Hubička
  2. místo: Matěj Hollas
  3. místo: Karel Cikánek

S5 Junior

  1. místo: Martin Hollas
  2. místo: Štěpán Svoboda

S3 40

  1. místo: Petr Vorlíček
  2. místo: Michal Solík
  3. místo: Jiří Pešek

S3 50

  1. místo: Miroslav Starý
  2. místo: Libor Bednář
  3. místo: Urban Alexander

S2

  1. místo: Matěj Kokeš
  2. místo: Michal Vlasák
  3. místo: Michal Prokeš

S1

  1. místo: Milan Sitnianský
  2. místo: Erik Provazník
  3. místo: Jonáš Nedvěd.

Kompletní výsledky dílčích rozjížděk včetně tréninkových a kvalifikačních jízd jsou k dispozici v aplikaci Sportity, a to pod heslem Pisek2024.

Příští zastávka: Vysoké Mýto

Za necelé dva týdny, tedy 1. a 2. června, se šampionát přesune do východních Čech, konkrétně pak do města autobusů Vysokého Místa na autodrom Karosa. Přihlašování do nadcházejícího závodu je možné již nyní, a to na oficiálním webu mistrovství www.supermotocz.cz.

Infobox:

Web: https://www.supermotocz.cz/

FB: https://www.facebook.com/MMCRsupermoto/

text a foto: Vašek Volf

 

Sdílet