Speedway GP na Markétě – neváhejte, vstupenky jdou na dračku

FIM Speedway Grand Prix v Praze slaví třicátý závod na stadionu Markéta. Praha se opět chystá hostit jednu z nejvýznamnějších událostí v rámci světa ploché dráhy – FIM Speedway Grand Prix. Letos se uskuteční na stadionu Markéta v sobotu 1. června 2024. Titulárním sponzorem této akce je značka ORLEN.

Další podrobnosti k závodu byly představeny na tiskové konferenci 2. května 2024. Zleva Jan Kvěch, Adam Bubba Bednář a Pavel Ondrašík.

FIM Speedway Grand Prix přiláká nejlepší plochodrážní jezdce z celého světa, kteří se utkají v boji o cenné body a na konci sezony o titul šampiona. Pražský závod je známý pro svou jedinečnou atmosféru a vášeň fanoušků ploché dráhy, kteří sem každoročně proudí, aby podpořili své oblíbené jezdce a zároveň strávili víkend v hlavním městě České republiky.

Stadion Markéta se první červnovou sobotu stane arénou plnou rychlosti, adrenalinu a napětí, kde diváci budou moci sledovat nekompromisní souboje na dráze mezi nejzkušenějšími jezdci světa. Každý závodník se bude snažit předvést to nejlepší, aby získal cenné body pro celkové pořadí a posunul se blíže k titulu.

Těšit se můžeme také na bohatý doprovodný program, který zaručí skvělou zábavu pro diváky všech věkových kategorií. FIM Speedway Grand Prix v Praze je nejen sportovní událostí, ale i společenským setkáním, kde se lidé scházejí, aby sdíleli svou vášeň pro plochou dráhu a sportovní vzrušení.

Ale hlavně – po šestnácti letech můžete na vlastní oči vidět a zblízka fandit stálému českému účastníkovi mistrovství světa. Jan Kvěch skončil v první Grand Prix Chorvatska na 12. místě, od první desítky ho dělil jen jeden bod. „V Goričanu jsem nasbíral dost zkušeností, nové poznatky a jsem spokojen s tím, že vím, že na ně mám, že je to vyrovnaný závod. Je škoda, že se mi nepovedlo semifinále, protože se mi docela dařily starty, ale jsou to všechno nové zkušenosti a teď se jen posouvat výš,“ zhodnotil Jan Kvěch. S divokou kartou se na domácím podniku světového šampionátu přestaví Václav Milík, prvním náhradníkem je Adam Bubba Bednář. „Jsem rád, že jsem dostal roli prvního náhradníka, že mohu nasát atmosféru a být mezi patnácti nejlepšími jezdci světa,” uvedl Bednář.

Pořadatelé už také prozradili časový harmonogram. „Stadion se divákům otvírá ve 14 hodin. Ve fanzone bude připravena velkoplošná obrazovka, občerstvení a atrakce pro diváky. Fanoušci mohou shlédnout oficiální měřený trénink, který začne v 15 hodin. Poté proběhne losování startovních čísel. Od 16.30 bude autogramiáda všech účastníků SGP. V 18.45 se koná slavnostní nástup a v 19.00 se začíná první jízdou. Chybět nebude ani ohňostroj, na který jsou diváci zvyklý,“ představil program Pavel Ondrašík, sportovní ředitel AK Markéta.

Vstupenky jsou k dispozici online na portálu ticketportal, odkaz zde. S nákupem vstupenek neváhejte, letos jdou opravdu na dračku. Už je téměř vyprodáno, pořadatelé přistavují mobilní tribunu. „Celková kapacita stadionu je včetně mobilní tribuny 10 800 diváků. V případě vyprodání všech míst jsme připraveni dát do prodeje lístky na stání,“ uzavřel Pavel Ondrašík.

Sdílet