Předčasný konec Rallye Šumava

Agrotec Škoda Rally Team odjížděl na Rallye Šumavu pln odhodlání poprat se o první letošní mistrovské body. Na startu se sešla výborná konkurence a čekala se napínavá soutěž pro posádky i fanoušky.

Předem se ale tušilo, že soutěži tentokrát nebude přát počasí. „Už po seznamovacích jízdách bylo jasné, že to bude jedna z nejtěžších Šumav v historii,“ popisuje stav tratě Jan Kopecký. Přesto byla večer na náměstí v Klatovech spousta fanoušků, kteří přišli i v dešti podpořit posádky na slavnostní start. Za to jim patří velké uznání a poděkování.

V sobotu vše dál komplikovalo počasí. Vytrvalý déšť a ve vyšších polohách i sněžení připravilo pro soutěžící velmi těžké podmínky. „Některé úseky s černým lesklým asfaltem měly za mokra téměř nulovou přilnavost. I proto jsme od začátku vsadili na jistotu a obuli netradičně zimní pneumatiky, především kvůli podmínkám na druhé rychlostní zkoušce.“

Posádky ale stihly odjet pouze tři rychlostní zkoušky. Když se potvrdily tragické následky nehody jedné z posádek během první sekce, soutěž byla předčasně ukončena.

„Jsou okamžiky, kdy jde rivalita a výsledky stranou. Jménem celého týmu bych chtěl vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodává Jan Kopecký.

Jan Kopecký s Janem Hlouškem čeká další start na Rallye Český Krumlov v termínu 17. – 18. května.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak, Uniprint a Agropodnik Domažlice.

(Agrotec Škoda Rally Team)

 

Sdílet