Accolade Smrz Racing BGR v Assenu

Legendární okruh v holandském Assenu hostoval o víkendu druhý podnik letošního šampionátu mistrovství světa World Supersport 300. Oba mladí jezdci týmu Accolade Smrz Racing BGR, Filip Novotný a Chris Clark, se těšili zpět za řídítka s cílem navázat na poznatky získané během prvního podniku v Barceloně před několika týdny. Klimatické podmínky nebyly příznivé pro jezdce ani týmy.

První závod byl přerušen červenou vlajkou, když jezdci odjeli pouhá tři kola. Filip Novotný, který startoval z 32. pozice (25. po restartu), úspěšně čelil náročným podmínkám, a cílem projel na 18. pozici. Přiblížil se tak světovým bodům. Chris Clark také úspěšně bojoval ve své skupince, pro pád však po restartu závod nedokončil.

Filip Novotný #11

“Druhý den v Assenu byl pro nás daleko úspěšnější. V závodě jsem se cítil skvěle, mé časy i závodní tempo byly dobré. Opravdu se moc těším na zítřejší druhý závod a chtěl bych se ještě zlepšit,”

Chris Clark #27

„Dnešek nedopadl tak, jako jsme doufali. Ale je tu i spousta pozitivních věcí. V prvním závodě jsem bojoval o umístění v Top20, ale bohužel přišla červená vlajka, a po restartu jsem měl pád. V prvním závodě jsme jeli poprvé na suchu, takže jsem se během závodu stále seznamoval s tratí. Cítím se dobře před zítřejším druhým závodem. Nemohu se dočkat, až budu moct ukázat, co dovedu.”

Druhý závod kategorie World Supersport 300 byl opět fantastickou podívanou pro všechny diváky. Filipovi Novotnému se podařilo ve vyrovnaném startovním poli této prestižní kategorie probojovat z 29. pozice na startu, na konečné 17. místo. Nebyl tak daleko od bodovaných pozic. Mladý Američan, Chris Clark, se umístil v Top20.

Jakub Smrž (manažer týmu)

“Byl to náročný víkend. Měnilo se počasí a byla zima. Čtrnáct hodin denně na nohách v tomto počasí nebyla pro tým legrace. Závody nakonec nedopadly vůbec špatně. Chris se od Barcelony hodně zlepšil, sice to nebylo úplně vidět na výsledcích, ale podal během víkendu o hodně lepší výkon. Filip také velké zlepšení. Ukázal, že by dokázal jet s tou velkou první skupinou. Bohužel musíme zapracovat na kvalifikacích, na startech a úvodu závodu. Celkově to bylo po všech stránkách lepší než v Barceloně, a teď se můžeme připracovat na další závody.”

Filip Novotný #11

“Druhý závod nebyl špatný. Byl jsem zase o něco blíž bodům. Musím zapracovat na úvodní části závodu. Celkově to byl pozitivní víkend a dost jsme se posunuli. Děkuji týmu a už se moc těším do Itálie.”

Chris Clark #27

„Dnešní druhý závod jsem dokončil a skončil v Top20. Jsem s výsledkem spokojený, ale máme před sebou hodně práce. Těším se na další závody do Itálie, a rád bych poděkoval týmu za odvedenou práci.“

Českobudějovický tým Jakuba Smrže, Accolade Smrz Racing BGR, má na čem stavět do příštích závodů s cílem vybojovat první světové body letošní sezóny. Další podnik této kategorie se koná 14-16. června v italském Misanu.

(Accolade Smrz Racing BGR)

Sdílet