DAVID FABIÁN VE ŠPANĚLSKU DRUHÝ, DENISA PECHÁČKOVÁ STARTOVALA V RAKOUSKU

Mistrovství Španělska v trialu pokračovalo jednodenním závodem v Benahavísu nedaleko Malagy. David Fabián jun. startoval v kategorii TR2 a v konkurenci 24 jezdců vybojoval 2. místo. První tři závodníci měli stejný počet trestných bodů a rozhodl tak pouze čas. Davidovi uniklo vítězství jen o 25 vteřin.

“Se svojí jízdou jsem velmi spokojený, především s druhým kolem, které se mi podařilo vyhrát. Zajel jsem nejlépe ze všech a z toho mám velkou radost. První část mi ale nevyšla podle představ, nestíhali jsme čas, píchnul jsem zadní kolo, takže z toho vyšlo druhé místo. Důležité ale je, že jsem upevnil průběžnou druhou pozici v šampionátu. Příští závod jedu doma v Čechách ve Sklence. Pak mě v květnu čeká první závod mistrovství světa v Japonsku, moc se těším a budu bojovat dál,“ řekl osmnáctiletý člen ACCR CZECH TALENT TEAMU.

Ve Španělsku „holky“ nestartovaly, Denisa Pecháčková si proto vybrala soutěž v Rakousku. V malebném podhůří Alp panovalo velmi nepříznivé počasí a soutěžilo se na sněhu a blátě. Denisa se přihlásila do elitní kategorie a podnik brala jako tvrdou přípravu. A byla to opravdu velká zkušenost, protože terén byl extrémně náročný. „Jsem ráda, že jsem to zvládla bez zranění a přežila i motorka, v takhle obtížných podmínkách jsem ještě nejela. Díky moc tátovi za doprovod a už se těším na domácí závod ve Sklence,“ svěřila se mladá závodnice.

 

Sdílet