Pech s Uhlem odstartují sezónu na „domácí“ Šumavě

EuroOil team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel a s vozem Ford Focus WRC samozřejmě nemohou chybět o nadcházejícím víkendu na startu 58. ročníku nejstarší tuzemské automobilové soutěže Rallye Šumava v Klatovech.

Klatovskou soutěž považují Pech s Uhlem za svou domácí. Z Plzně do Klatov je to co by kamenem dohodil a i množství fanoušků, kteří sem za nimi jezdí, to jen dokládá. V zimní přestávce prošel teamový Focus rozsáhlou repasí, kdy kromě jiného dostal zbrusu nový motor. Plánovanou údržbou prošel i jezdec. Ášín se podrobil operaci ramene, které bylo porouchané právě od loňské Šumavy. Následná rekonvalescence si vyžádala pauzu od závodního volantu, ale teď po prvních testech Focuse je posádka opět připravena na novou sezónu.

V letošním roce bude Rallye Šumava pro Pecha s Uhlem přeci jen trochu odlišná. Při jejich již 26. startu na této slavné soutěži, se poprvé nepojede Čínovský okruh, který dříve závod tradičně odstartoval, a nyní ho výstavba obchvatu Klatov pohltila. „Je to pro nás trošku komplikace. Spousta kamarádů a přátel, kteří se na rallye jedou za celý rok podívat právě jen do Klatov, vždy volají, kam se mají jít koukat. Bylo pro nás jednoduché posílat je všechny na „vracečku“ do Čínova, kde měli snadný přístup a každou posádku viděli hned několikrát. Teď bude mnohem obtížnější vymyslet jim nějaké nové místo s dobrým přístupem,“ komentuje zrušení tradice v Klatovech s úsměvem Václav Pech jun.

„Na Rallye Šumava se opět velice těšíme, ale již teď je jisté, že zde svojí významnou roli sehraje počasí. Po nadstandardně vysokých teplotách hlásí meteorologové výrazné ochlazení a srážky, které v případě vysoko položených rychlostních zkoušek mohou být sněhové. To jsme v minulosti na Šumavě také již zažili. Volba pneumatik potom v takovém případě bývá v každém teamu hodně stresující a improvizovaná.“ popisuje Pech a přidává přeci jen jeden divácký tip. „Těsně před koncem RZ „Koráb“, je vidět dlouhý rychlý úsek s odbočením na ruční brzdu a následný dojezd do cíle zkoušky.“

Rallye Šumava odstartuje slavnostním startem na náměstí v Klatovech v pátek 19.4. v 18.00 hod. a na posádky čeká v sobotu a v neděli 10 rychlostních zkoušek. Nejrychlejší posádka bude vyhlášena v neděli po absolvování tratě dlouhé více jak 460 km opět na náměstí v Klatovech.

EuroOil team zve všechny fanoušky Rallye na start letošní sezóny.

www.vaclavpech.cz

www.vaclavpech-fanclub.cz

Sdílet