Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola

Dostává se mu stále větší pozornosti. Možná díky úspěchům českých reprezentantů ve světovém šampionátu. Možná kvůli neustále rostoucímu jezdeckému poli a vyrovnanějším podnikům. Mistrovství České republiky ve FLAT TRACKU čeká další ročník a s ním i pořádná nálož závodů. Ten první odstartuje už tuto sobotu 20. dubna od 14:00 na plochodrážním stadionu ve Slaném.

Ve startovní listině elitní třídy FT1 nebudou chybět největší hvězdy domácího flat tracku. Obhajovat český titul bude i tentokrát Ervín Krajčovič, který se stal minulém roce prvním Čechem, jenž ovládl světový šampionát. Na další kariérní posun je pak připravený také domácí vicemistr a čtvrtý muž z posledního světového šampionátu Ondřej Svědík.

Závodit se bude také ve třídách FT Classics a FT Young. Obzvlášť v klasicích bude zajímavé sledovat souboje o přední příčky. Poslední šampion Jakub Sluka totiž potvrdil přestup do FT jedniček. Mezi juniorskými jezdci třídy FT Young bude prvenství ze sezony 2023 hájit Matěj Gebrt.

„Letošní šampionát nabídne 8 závodů královské třídy FT1. Klasici a mládežníci z třídy FT Young vyrazí do boje o body sedmkrát. Speciální bude znovu hlavně závodní víkend v Divišově 22. – 23. června. Jeden den se totiž pojede na klasickém oválu a druhý den nabídne takzvaný TT okruh, který pořádně prověří technické dovednosti jezdců,“ popisuje závodní harmonogram manažer české reprezentace a promotér tuzemského šampionátu ve flat tracku Pavol Pučko.

Reportáž ze všech závodů elitní třídy FT1 navíc odvysílá televizní stanice ČT Sport v rámci pořadu Svět motorů. „Abych byl upřímný, překvapilo mě to, ale příjemně. Je to odměna za skvělé výsledky našich top jezdců a možná také trochu za mravenčí práci nadšenců v zákulisí. Všichni dostáváme šanci posunout náš sport zase o kousek dál, takže se ji budeme snažit využít. Věřím, že i letošní ročník nabídne skvělé závody a napínavé boje o medaile,“ dodává Pučko.

První závod sezony ve Slaném začíná 20. dubna ve 14:00. Vstupné je 200 Korun.

www.flattrack.cz

@Czech Flat Track

Sdílet