Vítězstvím v Portugalsku Češi navyšují náskok na čele šampionátu Bridgestone FIA ecoRally Cup

Reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek jezdící s vozem Hyundai Kona má za sebou již pět soutěží světového poháru a díky skvělému startu do sezóny položila solidní základ pro obhajobu loňského vítězství.

Česká posádka dokázala v Portugalsku navázat na skvělý výsledek z loňska a stejně jako minulý rok, i letos na Portugal Eco Rally nedaleko Lisabonu zvítězila. „Jsme za toto vítězství moc rádi. Zdejší soutěž patří k těm úplně nejnáročnějším, protože se zde pravidelně objevuje mnoho velmi kvalitních domácích posádek. Přesto jsme po zaváhání v první zkoušce a následující parádní stíhačce dokázali zvítězit, a v početné konkurenci navýšili náš náskok na čele světového poháru,“ popisuje vývoj soutěže v Portugalsku pilot Michal Žďárský.

Českou posádku do letní přestávky čeká ještě hodně náročný program. V průběhu dubna seriál pokračuje zastávkou na Azorech a následovat budou postupně soutěže v Belgii, na Islandu a ve Švýcarsku. Po letní pauze seriál pokračuje soutěžemi Ecorally A Coruna ve Španělsku, populární E-Rallye Monte-Carlo a sezonu zakončí italský podnik při ECO Dolomites GT.

Foto: Bernardo Lúcio

Sdílet