JARNÍ SOUSTŘEDĚNÍ TRIALISTŮ PŘILÁKALO PADESÁTKU JEZDCŮ

Do jarního soustředění v Kyselce, pořádané Českým trialem, se přihlásilo bezmála 50 jezdců všech věkových i výkonnostních kategorií. Přijeli reprezentanti, ale také úplní začátečníci.

Každý tréninkový den odstartovala poctivá rozcvička pod vedením zkušeného MMA zápasníka Adama Herajna a po vydatné snídani se trialisté pod taktovkou osmi trenérů rozjeli zdolávat obtížný terén v Kyselce.

Jezdci, kteří si přijeli tuto atraktivní disciplínu teprve vyzkoušet, nebo čerství začátečníci, velmi ocenili praktické rady zkušeného Petra Budína. Ty zkušenější si vzali do parády trenéři Martin Matějíček, Dalibor Šulc mladší, Matěj Mrázek, Tomáš Valenta, Jan Christopher Baloušek, Petr Roštejnský a Jan Šverma.

Jednotlivé výkonnostní skupiny si trenéři každý den prostřídali. V neděli v poledne zpestřila tréninkový program soutěž na kamenném poli, které je pro Kyselský trial typické. Tentokrát se hodnotil umělecký dojem, podobně jako například v krasobruslení. Bouřlivá atmosféra všechny vyhecovala a jezdci kategorie TR1 zakončili své vystoupení naprosto neuvěřitelnou a bláznivou jízdou.

Po všechny dny zajišťovalo stravu a další občerstvení Bistro Ontario za což patří personálu velké díky a pochvala.

Trialsport Kyselka a Český trial děkuje všem za účast a skvělou atmosféru. Jarní soustředění se vydařilo, těšit se můžeme na reportáž v ČT sport Svět motorů a také na speciální dokument.

Foto: Karel Pilát a Tomáš Štěrba

Sdílet