EVROPSKÝ ŠAMPIONÁT V ENDURU ODSTARTOVAL V ITÁLII

Na první závod letošního mistrovství Evropy v Enduru vyrazila hájit české barvy šestice našich jezdců. Do italského historického městečka Castiglion Fiorentino odjel Matěj Škuta, Matyáš Chlum, Robert Friedrich, Matěj Skořepa, Daniel Polák a Zuzana Unger. Čekala je nabitá konkurence v podobě bezmála dvou stovek startujících.

Disciplína Enduro je dlouhodobě českou doménou a na úvodním evropském podniku se Češi rovněž neztratili. Už první závodní den přinesl pro naše barvy velmi pěkné výsledky. Matěj Škuta vybojoval 2. místo ve třídě (Junior 2) a 11. pozici v absolutním pořadí. Matyáš Chlum pak 4. místo ve třídě (Junior 2), v absolutním pořadí dojel třináctý. Matěj Skořepa se ve své třídě (Junior 1) umístil na 5. místě, Robert Friedrich dokončil jako osmý (E3) a Zuzana Unger obsadila 5. příčku (Woman).

Druhý den hrála v Itálii při slavnostním vyhlášení Česká hymna. Matěj Škuta vybojoval vítězství ve třídě Junior 2, absolutně skončil čtvrtý. Matyáš Chlum si zopakoval 4. místo (Junior 2), Matěj Skořepa skončil šestý (Junior 1), Dan Polák se umístil na 25. pozici (E2) a Zuzana Unger vybojovala 4. místo (Women). Robo Friedrich závod nedokončil (E3).

Všem gratulujeme a těšíme se na další podnik

Sdílet