Další úspěch českých trialistů ve Španělsku

Třetím podnikem pokračovalo o víkendu španělské mistrovství v trialu. Česká republika měla ve startovním poli dva zástupce, Denisu Pecháčkovou v kategorii TR1 Women a Davida Fabiána v kategorii TR2. 

Soutěž se jela v Gironelle jako jednodenní podnik, kategorie Women startovala v sobotu. Denisa si s tratí opět výborně poradila a vyhrála. Nedělní soutěž nebyla pro kategorii Woman vypsána, takže Denisa nastoupila do kategorie Junior, kde obsadila 15. pozici. V kategorii TR1 Women zůstává naše závodnice stále neporažená a vede celý šampionát.

V neděli startoval také David Fabián junior v kategorii TR2. V početné konkurenci devětadvaceti jezdců si vedl skvěle a do poslední chvíle bojoval o vítězství. Ve druhém kole bohužel nestihl o tři vteřiny čas, za což dostal trestný bod. David skončil nakonec druhý, což je však ve španělském mistrovství perfektní výsledek. Druhé místo drží se solidním náskokem i v průběžném pořadí.

“Se svojí jízdou jsem opravdu velmi spokojený. Po prvním kole jsem měl pouze jeden trestný bod a vedl. Druhé kolo jsem zajel opět bez vážnější chyby, ale na posledním úseku jsem nestihl čas. Chyběly mně tři vteřiny, za což jsem dostal jeden trestný bod, a to mě bohužel stálo první místo. Jsem zatím celkově druhý, a to je před dalším závodem v Malaze skvělá pozice. Moc se těším na další souboje,“ poznamenal David Fabián jun.

Děkujeme oběma za skvělou reprezentaci a gratulujeme ke skvělým výsledkům.

Sdílet