Auto klub Markéta do sezóny s novým titulárním partnerem

Auto klub Markéta, tradiční pořadatel jediného podniku mistrovství světa v ploché dráze u nás, dnes na tiskové konferenci představil plány na letošní sezónu. Do roku, kdy se na břevnovském stadionu Markéta pojede už 30. závod (28. ročník) FIM Speedway Grand Prix (SGP), vstupuje klub s novým titulárním partnerem ORLEN. A do letošního SGP, který se nese ve znamení oslav století ploché dráhy, se kvalifikoval jako stálý jezdec Jan Kvěch. Připomeňme, že posledním pravidelně startujícím českým reprezentantem ve světovém šampionátu byl Lukáš Dryml v roce 2008.

„Velmi si vážíme spolupráce s ORLEN, kterou jsme navázali na loňském Memoriálu Luboše Tomíčka. Po dohodě se stává pro letošní rok naším titulárním partnerem. Plochá dráha na Markétě má své plnohodnotné zázemí díky podpoře OLYMP CENTRA SPORTU MINISTERSTVA SPORTU. Poděkování si ale zaslouží všichni naši partneři. Věřím, že naše snaha o zachování ploché dráhy i pro další generace zůstane pro všechny prioritou. Letos završíme kulaté jubileum, třicátý závod SGP, a je to obrovská výzva. Díky promotérovi se program SGP stále zatraktivňuje. Navíc mají příznivci příležitost fandit hned dvěma českým reprezentantům, protože vedle stálého jezdce Honzy Kvěcha budeme mít dalšího na divokou kartu. Diváci se mají opravdu na co těšit. A je to vidět i na předprodeji vstupenek, který už se pěkně rozjel“ předeslal Pavel Ondrašík, sportovní ředitel.

ORLEN vstoupil do ploché dráhy v domácím Polsku, kde je partnerem reprezentace a mistra světa posledních dvou let Bartosze Zmarzlika. Vedle spolupráce s Auto klubem Markéta podporuje také talentovaného juniora Adama Bednáře.

Tisková konference AK Markéta, zleva Pavel Ondrašík, sportovní ředitel, Barbora Rappaport, manažerka sponzoringu ORLEN a Tomáš Topinka, manažer extraligového týmu.

Zatímco jezdci Auto klubu Markéta absolvovali zimní soustředění ve Špindlerově mlýně a jarní na slovinské dráze v Kršku, Jan Kvěch zvolil individuální přípravu. Díky OLYMP CENTRU SPORTU MINISTERSTVA VNITRA vycestoval do španělského Alicante, kde strávil týden intenzivní cyklistické přípravy a zlepšování fyzické kondice. OLYMP našemu reprezentantovi zajistil i výživového poradce. „Světová sportovní špička hledá drobnosti v dosahování nejlepších výsledků, v ploché dráze tomu není jinak,“ dodal Pavel Ondrašík. Jan Kvěch v březnu už trénoval v chorvatském Goričanu, kde se pojede první podnik SGP. „Jan Kvěch je velmi dobře připraven, což prokázal i kontrolní zátěžový test v OLYMP, zda je zúročí i na dráze, už bude zcela na něm. V SGP je pět nových jmen a je v silách Honzy je porážet. Ale jak tomu je ploché dráze, porazit se dá kdokoliv. Věřím ve finálová umístění, celkově v osmé až desáté místo,“ poodhalil ambice českého účastníka SGP 2024 Pavel Ondrašík.

Také domácí plochá dráha prochází výraznější změnou, nastupuje nová generace juniorů, vedle zmíněného Adama Bednáře Jaroslav Vaníček, Matouš Kameník, Jan Jeníček a další. Na druhou stranu ukončení kariéry oznámil Petr Chlupáč.

První závod sezóny 2024 se v Praze koná již 26. března – Přebor České republiky. 16. dubna následuje Extraliga družstev, 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Czech Republic se koná 1. června. Den po Zlaté Přilbě města Pardubic se na pražské Markétě koná tradiční Memoriál Luboše Tomíčka, letos připadá na 7. října a konat se bude už 55. ročník.

Jak již bylo zmíněno, předprodej vstupenek na FIM Speedway Grand Prix v Praze je v plném proudu. Organizátoři z Auto klubu Markéta vyzývají fanoušky, aby využili předprodejového období a nezmeškali příležitost být součástí tohoto jedinečného sportovního spektáklu. Víc než polovina kapacity, a to včetně mobilní tribuny, je naplněna, proto by s nákupem vstupenek neměli otálet.

Odkaz na předprodej vstupenek 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Czech Republic

Sdílet