Na kongresu MACEC naši zástupci mezi nejaktivnějšími

O právě skončeném víkendu se v rumunské Bukurešti konal kongres Motocyklové asociace zemí střední Evropy (MACEC). Na akci, kterou pořádala Rumunská motocyklová federace, zastupoval Autoklub České republiky jeho prezident Jan Šťovíček a viceprezident pro motocyklový sport Petr Moravec, který je také viceprezidentem tohoto uskupení.

Kromě našich zástupců byli přítomni delegáti motocyklových federací z Polska, Slovenska, Ukrajiny, Litvy a domácího Rumunska. Speciálním hostem tohoto kongresu byl prezident evropské Mezinárodní motocyklové federace FIM Europe, pan Michal Sikora.

Kongres řídila prezidentka MACEC, paní Aleksandra Knyszewska z Polska.

V první části kongresu byly kromě procedurálních záležitostí předány ceny, které každá země získala v soutěžní sezóně 2023. Naši jezdci vybojovali stříbro v soutěži družstev a Jan Macek třetí místo v individuální klasifikaci v závodech na ploché dráze. Ve druhé části pak byly projednány otázky související se sportovními předpisy a kalendářem soutěží na rok 2024. Prostor dostala také výměna názorů na současnou problematiku motocyklového sportu včetně snahy o propojení společných oblastí mezi FIM a FIA. Právě v této oblasti patřili k nejaktivnějším Michal Sikora a náš Jan Šťovíček, předseda Výboru pro spolupráci mezi FIA a FIM.

Naši pořadatelé a jezdci pak patří k nejaktivnějším organizátorům a účastníkům soutěží, které dávají příležitost širšímu spektru jezdců.

Sdílet