Autodrom Vysoké Mýto v roce 2024

Sezona 2024 klepe na dveře a vše připravuje na její zahájení. Mezi nejzajímavější akce na Autodromu Vysoké Mýto, které pořádá AUTOKLUB KAROSA klub v AČR, patří:

  • Mistrovství ČR a Pohár Autoklubu ČR Karting (duben)
  • FIM MiniGP Czech Republic Series & MČR Miniracing Czech Republic 2024 (1. závod se jede v květnu a 2. závod se jede v září)
  • Mistrovství ČR Supermoto (1. závod se jede v červnu a 2. závod v říjnu)

Z dalších významných akcí konajících se prostoru Autodromu, můžeme připomenout Mistrovství ČR posádek zdravotnického záchranného systému a Mistrovství ČR v autoslalomu.

Dalšími aktivitami na Autodromu jsou vzdělávací motoristické akce, jako například kurzy pro složky integrovaného záchranného systému, akce pro motorkáře Učme se přežít a Kolama dolů, kurzy pro mladé začínající řidiče Start Driving a kurzy bezpečné jízdy ve spolupráci s BESIPem.

Na zdejším dopravním hřišti probíhá teoretická i praktická dopravní výchova dětí ze základních škol z Vysokého Mýta a jeho okolí. Určitě je důležité připomenout, že mimo závodní akce je dětské dopravní hřiště zdarma volně přístupné veřejnosti a rodiče tady mohou bezpečně učit jezdit děti nejen na jízdních kolech.

Harmonogram akcí je průběžně aktualizován. Doporučujeme proto sledovat stránky autodromu www.autodromvmyto.cz.

Petr Dušek, vedoucí Autodromu Vysoké Mýto

Foto Jaroslav Horák

Sdílet