Jarní otvírání dopravní bezpečnosti

Ve středu 13. března 2024 se v Mateřské škole Hostavice v Praze 14 konala vzdělávací akce dopravní bezpečnosti pro děti, kterou pořádal Krajský koordinátor BESIP pro hlavní město Prahu, jehož aktivity zajišťuje Autoklub České republiky. Velké poděkování za spolupráci patří také Oddělení prevence Policie ČR hlavního města Prahy a Dopravní policii Krajského ředitelství PČR III. Během dalších týdnů proběhne jarní otvírání dopravní bezpečnosti v dalších mateřských školách po celé Praze.

S oteplováním se děti vrací na kola a koloběžky a je potřebné je hravou formovat vzdělávat v pravidlech silničního provozu, bezpečného pohybu na komunikacích, ale i technického vybavení a bezpečnostních prvků. Malí frekventanti v hostavické Mateřské škole prokázali, že přes zimu toho moc nezapomněli. Ale připomínat si důležitá pravidla bezpečnosti v provozu není nikdy na škodu.

Velký zájem vzbudila motocyklová přilba v průřezu, aby bylo možné si prohlédnout a osahat, jak vypadá vevnitř, vyzkoušet si ji chtěly všechny děti.

Oddělení prevence Policie ČR připravilo prezentaci správného a bezpečného chování vůči cizím dospělým, ale také předškoláky naučilo, jak správně zavolat první pomoc v případě nehody. Děti se také dozvěděly, že se mohou nejen ve městě setkat s jízdními policisty na koních.

Dopravní policisté v dynamické ukázce u služebního auta děti seznámili s tím, jak probíhá silniční kontrola řidičů, jak funguje světelná a zvuková signalizace, ale i zabudovaný megafon. A na dnu dopravní bezpečnosti nechybělo ani pořádné proběhnutí, to když si předškoláci za asistence dopravního policisty s přenosným radarem zasoutěžili, kdo bude nejrychlejší. Ale nakonec vyhráli všichni, každý si odnesl užitečný dárek a hlavně vědomosti, jak se bezpečně vždycky vrátit domů.

Sdílet