V Praze se konal seminář světové ploché dráhy

Praha se opět po třech letech stala místem, kde činovníci Mezinárodní motocyklové federace FIM školili ředitele pro své závody a také manažery národních týmů z řádů nutných pro jejich působení v disciplíně plochá dráha. Školení vedl ředitel plochodrážní komise FIM Armando Castagna spolu s koordinátorkou této komise Lydii Robinovou. 

Semináře FIM Track Racing Commission (CCP), který se letos uskutečnil na pražské Markétě, se účastnilo jednatřicet účastníků z devíti zemí. Nejdelší cestu do Prahy měl Američan, nejblíže to měla osmička z Česka. Mezi frekventanty byli ředitelé mnoha závodů nejelitnější světové série Speedway Grand Prix, mistrovství světa na dlouhé dráze a také ředitelé závodů na ledové ploché dráze.

Speciálního přivítání se dostalo Eriku Gundersenovi. Pětinásobný individuální mistr světa jak na klasické, tak i dlouhé dráze, který pro Dánsko vybojoval v závodech družstev a dvojic dalších dvanáct titulů, je opravdovou legendou tohoto sportu. Vážné zranění bohužel ukončilo jeho skvělou kariéru, na plochou dráhu ale nezanevřel, nyní se věnuje mladým dánským nadějím.

Celodenní program byl zcela naplněn výměnou názorů na vysvětlení především platných pravidel tohoto sportu. Do této diskuze se zapojili všichni účastníci. Na závěr také všichni absolvovali znalostní testy. Seminář byl oficiálně zakončen vyhodnocením testů a následovalo setkání na oficiální závěrečné večeři. I tady pokračovala diskuze nad problémy týkající se tohoto sportu.

S výsledky semináře byli spokojeni nejenom účastníci, ale i lektoři. Bylo příjemné od všech slyšet poděkování na adresu Autoklubu České republiky a jeho plochodrážní sekce, která se organizace chopila. Většina se prý ráda do Prahy vrátí, když ne na návštěvu naší země, nebo nějaký sportovní podnik, tak opět za tři roky, kdy budou své licence obhajovat.

Petr Moravec

Sdílet