Předsezónní setkání předsedů karavanistických klubů

V sobotu 24. února 2024 se v klubovém domě Autoklubu ČR konalo setkání předsedů klubů Asociace caravan clubů AČR. Na programu bylo zhodnocení uplynulé sezóny a příprava té letošní. Jednání vedl předseda Asociace caravan clubů AČR Vladimír Chomát.

V loňském roce se uskutečnilo pětadvacet klubových srazů, největší návštěvnost měl tradiční Burčákový sraz ve Strážnici. Šedesátý ročník Europa Rally připravili polští pořadatelé v Krakově. Měl bohatý program, z České republiky se zúčastnilo osm posádek z různých klubů Asociace caravan clubů AČR, a byly velmi spokojeny. 26. Dahlie Rallye se konala v Drienoku – Mošovcích na Slovensku. Setkání se po celou dobu účastnil i prezident Mezinárodní federace campingu a caravaningu FICC João Alves Pereira. Zástupci klubů zasadili lípu přátelství, která bude připomínat toto setkání čtyř států V4.

Účastníky setkání pozdravil viceprezident Autoklubu České republiky pro zájmovou činnost František Čečil a připomněl, že letos si připomínáme významná výročí. Autoklub ČR slaví 120 let, koná se jubilejní 50. Národní sraz karavanistů a zároveň je to 100 let od počátků turistiky s vůní benzinu. V květnu 1924 totiž Autoklub republiky Československé přistoupil za člena nově se tvořící mezinárodní turistické federace. Ustavujícího pařížského kongresu Conseil Central du Tourisme International, který se konal v únoru 1925, se tak samozřejmě účastnili také delegáti Autoklubu.

Na rok 2024 připravily kluby čtyřiadvacet srazů, vedle nich jsou v kalendáři zveřejněny významné mezinárodní akce a další srazy, jejich přehled najdete ZDE.

Jubilejní padesátý Národní sraz pořádá Caravan Club Pardubice v AČR, koná se ve dnech 5. až 9. června 2024 v Autokempu Golf v Poděbradech, organizátoři připravují bohatý program, veškeré informace jsou průběžně zveřejňovány ZDE.

V závěru bylo Výborem Asociace schváleno vyúčtování za rok 2023. V následné diskuzi padla řada přínosných názorů, připomínek a výměn zkušeností.

Sdílet