Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 načne druhou „padesátku“

Rally Bohemia, tehdy ještě pod názvem Rallye Škoda, se poprvé uskutečnila v červnu roku 1974. Stala se v podstatě nástupnickou soutěží po evropské Rallye Vltava, která zažila v témže roce o měsíc později svoji derniéru. A hned ve svém prvním ročníku byla Rallye Škoda zařazena do Mistrovství ČSSR.

Letos se „Bohemka“ pojede již po jedenapadesáté a podle informací z organizačního výboru se soutěžní program uskuteční ve dnech 13. a 14. července 2024. Soutěž by měla mít podle slov ředitele rally Petra Pavláta kompaktnější charakter a posádky určitě uvítají i zkrácení rally o jeden soutěžní den.

V sobotu 13. července by měl proběhnout v dopoledních hodinách shakedown, samotný start soutěže je naplánován na sobotní brzké odpoledne. První etapa se odehraje na Mladoboleslavsku a nebude chybět ani divácky oblíbená speciálka na autodromu v Sosnové. Ve druhé etapě, v neděli 14. července, pak posádky absolvují náročné rychlostní zkoušky na Turnovsku.

V rámci oslavy 50 let rally (1974–2024) se uskuteční řada doprovodných akcí, které se ponesou v podobném duchu jako v roce 2023. Určitě nebudou chybět Bohemia Veterán Mladá Boleslav, Bohemia RC Rally Mladá Boleslav, Bohemia E-sport Virtual Rally, Bohemia Eco Energy Regularity.
Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 je zařazena do Mistrovství České republiky soudobých i historických automobilů a ve startovní listině nebudou chybět ani posádky Group B (Legendy).

Generálním partnerem a významným spolupořadatelem, bez něhož by soutěž nešlo zrealizovat, je město Mladá Boleslav. Díky avizovanému padesátiletému výročí se před soutěží v tiskových zprávách vrátíme také k historii boleslavské soutěže.

Bližší informace o Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 i dalších doprovodných akcích se dozvíte v dalších tiskových zprávách, dále také na oficiálních stránkách www.rallybohemia.cz,
(Pavel Vydra)
Foto: Luboš Novosád, Jiří Rohlena a archiv

 

Sdílet