FIA OFF-ROAD PRIZE GIVING HISTORICKY POPRVÉ V AUTOKLUBU ČR

Velmi prestižní akce proběhla začátkem února v klubovém domě Autoklubu České republiky. Slavnostní galavečer přivítal mistry a vítěze evropského šampionátu v autocrossu, nejlepší jezdce mistrovství světa v rallycrossu a hlavní představitele off-road disciplín Mezinárodní automobilové federace FIA. Slavnostnímu dekorování vítězů předcházelo páteční zasedání off-road komise FIA a sobotní dopolední seminář za účasti zástupců FIA, Autoklubu ČR, činovníků, techniků a pořadatelů jednotlivých podniků.

Smetanův sál klubového domu naplnilo celkem 160 hostů z celé Evropy. Kromě oceňovaných jezdců byli vyhlášeni nejúspěšnější pořadatelé a týmy. Večerem provázel známý sportovní redaktor Radek Mazal, slavnostní atmosféru provázela videoprojekce, hudba a světelná taneční show.

„Pro Autoklub a celou Českou republiku je opravdu velkou ctí, že se tahle prestižní akce mohla uskutečnit u nás. Předcházela tomu pochopitelně usilovná práce a jsem opravdu velice potěšen skutečností, že máme tak velkou důvěru u FIA. Stala se z nás pořadatelská velmoc v řadě automobilových i motocyklových disciplín. Vrcholem byla loňská Central European Rally, která splnila sen několika generací fanoušků motorsportu. A tím rozhodně nekončíme. Díky našemu zapojení v několika komisích FIA a ve světové radě motorsportu, můžeme ovlivňovat vývoj a další směřování jednotlivých disciplín,“ poznamenal prezident Autoklubu ČR a člen světové rady motorsportu FIA Jan Šťovíček.

„Za loňský rok máme několik mistrů a vicemistrů světa a například právě v autocrossu se můžeme chlubit třemi tituly mistrů Evropy. Je skvělý pocit, že si Arnošt Florián, Kuba Novotný a Petr Nikodém mohli své trofeje převzít přímo v budově Autoklubu. A těší mě, že podle ohlasů byli hosté galavečera nadšení nejen z našeho klubového domu, ale také z návštěvy historického centra Prahy,“ doplnil generální sekretář Autoklubu ČR Tomáš Kunc.

Slavnostní galavečer ukončil nabitý dvoudenní program, jehož pracovní část zahrnovala zhodnocení loňské sezóny v disciplínách off-road a přípravu dalších ročníků.

(Jan Koudelka)

foto: Petr Šulčík

Sdílet