Projekt More than Equal hledá budoucí mistryni světa F1

Globální nezávislá iniciativa v motorsportu More than Equal přijímá veřejné přihlášky do svého inauguračního programu pro rozvoj jezdkyň v motorsportu. Cílem More than Equal je najít a pomoci v rozvoji budoucí mistryni světa Formule 1. Zakladateli projektu jsou třináctinásobný vítěz Grand Prix Formule 1 David Coulthard a český podnikatel a filantrop Karel Komárek. Projekt podporuje Mezinárodní automobilová federace FIA, kde ji prosazoval Jan Šťovíček, člen Světové rady motorsportu FIA a prezident Autoklubu České republiky.

„O iniciativě mě informoval Karel Komárek, velký fanoušek Formule 1, s tím, že by bylo dobré spojit síly s FIA. Po řadě jednání, včetně osobního setkání pana Komárka s Mohammedem Ben Sulayemem, prezidentem FIA, které jsem zprostředkoval, se podařilo uzavřít Memorandum o spolupráci mezi More than Equal a FIA. Jsem rád, že jsem mohl pomoci rozjezdu této iniciativy ve spolupráci s FIA a těším se na výsledky!“ uvedl Jan Šťovíček.

Do konce ledna 2024 lze podávat online přihlášky prostřednictvím webových stránek projektu. Kritéria výběru zahrnují současný výkon, historii řízení, věk a vývoj kariéry. Uchazečky, které budou vybrány do užšího výběru, budou pozvány k dalšímu posouzení včetně pohovoru, což dá jezdkyním a těm, kteří je podporují, příležitost setkat se s trenérským týmem a položit jakékoli otázky. Přihlášky jsou otevřeny pro všechny země a národnosti.

Tým zkušených jezdeckých trenérů v interním zázemí společně s vedoucí skupinou Hintsa Performance, která se specializuje na evidenčně podložený trénink, poskytne individuální program technického a taktického tréninku spolu s fyzickou přípravou a osobním rozvojem. Průkopnický globální program bude trénovat, mentorovat a podporovat dívky s elitním jezdeckým potenciálem.

Hintsa Performance má rozsáhlé zkušenosti s podporou špičkových sportovců a přispěl k úspěchu 18 mistrovství světa jezdců Formule 1. Během posledních jedenácti sezón bylo 96 % všech závodů Formule 1 vyhráno jezdcem podporovaným Hintsa.

Kromě veřejných přihlášek provádí More than Equal první svého druhu datově řízené globální vyhledávání talentů ve spolupráci se společností Smedley Group specializující se na data a technologie. Společnost Smedley Group, založená bývalým závodním inženýrem Scuderia Ferrari Robem Smedleym, se pyšní bohatým dědictvím v motorsportu a využívá moderní technologie Formule 1 k řešení problémů a objevování zítřejších hvězd.

Ali Donnellyová, výkonná ředitelka společnosti More than Equal, řekla: „Žádná žena nestartovala ve Formuli 1 téměř padesát let a velmi málo žen v současné době závodí na elitní úrovni v jakékoliv sérii motorsportu. Abychom dosáhli trvalých strukturálních změn, musíme dělat věci jinak. Pro nás to znamená investovat do vývoje a podpory jezdkyň již v jejich raných kariérách, a jsme nadšeni, že podnikáme první kroky směrem k tomu tím, že spouštíme náš program určený pro ženy v roce 2024.“

Bývalý vedoucí oddělení výkonnosti britského cyklistického týmu Tom Stanton, nyní vedoucí oddělení rozvoje jezdců v More than Equal, dodal: „Náš program je navržen tak, aby podporoval a zlepšoval rozvoj jezdkyň ve třech klíčových oblastech: jako jezdkyně, jako sportovkyně a jako osobnost. Těším se na spolupráci se skupinou Smedley a Hintsa Performance k maximalizaci potenciálu talentovaných jezdkyň, činěním z nich vítěze budoucnosti.“

Formulář pro podání přihlášky je k dispozici na webových stránkách More than Equal na tomto odkazu. Uzávěrka pro přihlášky je 31. ledna 2024.

 

O SPOLEČNOSTI MORE THAN EQUAL

More than Equal je globální nezávislá iniciativa s cílem najít a vyvinout první ženskou mistryni světa ve Formuli 1. Snaží se eliminovat rozdíl ve výkonu mezi dívkami a ženami v motorsportu prostřednictvím komisionářské a publikování průkopnického výzkumu, identifikace špičkového ženského závodního talentu globálně s datově vedeným přístupem, stejně jako zavedení světové třídy, vysoce výkonného programu pro rozvoj ženských jezdkyň.

Založili ji třináctinásobný vítěz Grand Prix David Coulthard a podnikatel-filantrop Karel Komárek. More than Equal spojuje nejlepší z oblasti sportu a obchodu, včetně Ali Donnellyové (Sport England, 10 Downing Street) jako generální ředitelky; Karen Webbové Mossové (Mezinárodní olympijský výbor, Britské plavání) jako předsedkyně; a Kate Beavanové (Formule 1) jako strategické poradkyně.

V roce 2023 More than Equal zveřejnila svou první výzkumnou zprávu s názvem „Inside Track,“ identifikující překážky, kterým čelí dívky a ženy v motorsportu, a navrhující řešení pro změnu. Zprávu si můžete stáhnout zde: www.morethanequal.com/insidetrackreport.

Pro více informací navštivte: https://www.morethanequal.com/.

Sdílet