České plochodrážní soutěže 2024

Komise ploché dráhy AČR se na svém zasedání dne 5. prosince 2023 v Praze zaobírala mimo jiné tvorbou plochodrážního kalendáře závodů roku 2024. Celý plochodrážní kalendář bude zveřejněn 20. prosince 2023, již dnes však na základě dohody klubů, účastníků soutěží Extraliga a 1. Liga zveřejňujeme termíny ligových závodů družstev v České republice.

Především extraligová soutěž, ve které by měli startovat také závodníci nejprestižnějšího seriálu planety SGP, slibuje skvělou podívanou. Česká republika má po patnácti letech mezi světovou patnáctkou Jana Kvěcha, tým ze Žarnovice se bude opírat o výkony třetího muže planety Martina Vaculíka, za Pardubice dlouhodobě startuje Andžejs Lebeděvs a tým ze Slaného i bez jezdců SGP dokázal být v posledních dvou letech po vyrovnaných soubojích na druhém místě.

 

Extraliga

Účastníci: AMK ZP Pardubice, AK Slaný, AK Markéta Praha a SC Žarnovica.

Termíny:

  1. 4. Praha
  2. 5. Pardubice
  3. 8. Slaný
  4. 10. Žarnovica

 

 1. Liga

Účastníci: SPT PROFIL Team Kopřivnice, AK Markéta Praha B, AMK ZP Pardubice B, AK Divišov, PK Plzeň.

Termíny:

  1. 6. Praha
  2. 7. Plzeň
  3. 8. Divišov
  4. 9. Pardubice
  5. 9. Kopřivnice

Všechny soutěže se uskuteční za stejných pravidel jako v roce 2023. Komise ploché dráhy akceptovala omluvu týmu AMD Krško z účasti v soutěži v následujícím roce. Zároveň také bylo konstatováno, že návrat dvou českých týmů Plzně a Divišova do soutěží družstev po několika letech je skvělou zprávou pro příznivce ploché dráhy v České republice a umožní další kvalitní závody především mladým jezdcům.

Petr Moravec, foto Petr Makušev

 

Sdílet