ESET Cup se prezentoval na výstavě Racing Expo

Návštěvníci oblíbené dvoudenní akce Prague Car Festival, zahrnující výstavy zaměřené na motorsport, historické a tuningové automobily, měli možnost zhlédnout řadu velmi zajímavých vozů. Nechyběla ani expozice ESET Cup, kde se prezentovala hned šestice závodních speciálů.

Návštěvníci mohli obdivovat monopost formule 4, s nímž Miroslav Mikeš startoval v sérii F4 CEZ. Kousek od monopostu byly seřazené vozy Alpina B6 GT3, BMW M4 GT3 a Hyundai Elantra N TCR chorvatského závodníka Žarka Knega. Procházející lidé dokonce mohli na Knegův vůz zvěčnit své podpisy nebo mu psát různé vzkazy. O jedinečnou příležitost zanechat na kapotě svůj odkaz byl enormní zájem. Své závodní vozy dále prezentovali Radim Adámek (Audi RS3 LMS TCR) a šampion Clio Cup Trophy Martin Kadlečík (Renault Clio IV).

V expozici se prezentoval i tým Lukamotorsport, nabízející od roku 2008 servis klasických, sportovních i závodních vozů. Právě motorsport je jedním z hlavních pilířů firmy, starající se o několik okruhových, vrchařských, soutěžních i driftových vozů včetně závodních motokár.

Návštěvníky dále zaujaly závodní simulátory Racing Fuel, do kterých usedali profesionální jezdci a za doprovodu komentáře Pavla Fabryho mezi sebou soutěžili o vítězství s vozem TCR na Autodromu Most. Absolutním vítězem se nakonec stal Jáchym Galáš.

V expozici byl rovněž představeno premiérové číslo tištěného motoristického magazínu Racing Journal.

(Tomáš Vacín)

Sdílet