PŘEDPOSLEDNÍ ZÁVODY DRIFTU SE KONALY NA SLOVAKIA RINGU

Rychlost, kouř z pneumatik, a závratná síla gravitace – to všechno se sešlo na Slovakia Ringu, kde se konal předposlední závodní víkend Czech Drift Series. Tato motoristická událost, která oslavuje umění ovládání auta na hranici jeho schopností, přinesla na Slovensko závody v kategoriích PRO3, PRO2 a PRO. Pátek třináctého října byl vyhrazen kvalifikacím, ale pravým klenotem byl den následující, kdy se na okruhu rozhořel závodní ohňostroj.

Trať na Slovakia Ringu se nekladla závodníkům do cesty lehce. Její náročnost a technické pasáže vytvořily ideální podmínky pro skvělý drift, což bylo radostí pro závodníky i diváky. A když se na okruhu objevuje skupina takovýchto nadšenců, je co sledovat.

V kategorii PRO3 se ukázal jako vítěz Matušík Petr, který předvedl parádní jízdu a překonal své soupeře. V PRO2 mohl být pyšný slovenský závodník Peter Viktorín, který domácím fanouškům dokázal, že má co nabídnout. V nejvyšší třídě PRO si však zlatý pohár odnesl Raman Kandratsenka z Arménie. A to není vše, protože do této soutěže se zapojili závodníci nejen z České republiky a Slovenska, ale také z Maďarska, Polska a již zmíněné vzdálené Arménie.

Slovakia Ring se na chvíli stal epicentrem driftového světa, kde se snoubily adrenalinové zážitky a nadšení závodníků a diváků. A následující závod Czech Drift Series bude určitě sledovaný s napětím, protože fanoušci už teď netrpělivě očekávají další vlnu vzrušení na Masarykově okruhu v Brně už tento víkend 21. a 22. října.

(Kilianová P.)

Foto: Alaposfoto

Sdílet