Kryštof Kouble a Matěj Škuta sedmí ve světovém enduru

Nejlepší český endurový jezdec Kryštof Kouble se v závěrečném závodě mistrovství světa v Portugalsku posunul na konečné sedmé místo v kategorii Enduro 2. Stejnou pozici obsadil i druhý člen týmu KBS Unhošť Matěj Škuta ve třídě Junior 2.

Kouble i Škuta vybojovali v Santiagu do Cacém v sobotu sedmé a v neděli osmé místo. „Poslední dva závody byly hodně zajímavé. První víkend byly těžké přejezdy a vysoké teploty tomu nepřidaly. Teď byly lehčí přejezdy, ale zase více testů,“ řekl Kouble k závěrečným dílům MS v Portugalsku. „Teplo bylo neuvěřitelné. Nevím, zda jsem někdy zažil, že bych na přejezdu vařil a na testech mi bylo až blbě z toho, jaké bylo vedro,“ uvedl český reprezentant.

Pětadvacetiletý jezdec nasbíral celkem 102 bodů a v závěru se mu podařilo předstihnout Australana Wila Ruprechta, který poslední dva závody vynechal.

Matěj Škuta získal v juniorské kategorii 122 bodů a sedmé místo uhájil o bod před Španělem Albertem Fontovou. „Se sedmým místem jsem spokojený. Je to stejný výsledek jako loni, ale získal jsem mnohem více bodů, za což jsem rád,“ řekl mladý jezdec.

V doprovodném Světovém poháru byl v kategorii Open 2S dvakrát nejrychlejší Jiří Hádek a vyhrál i celkově. Mezi čtyřtakty klesl na konečné čtvrté místo Jakub Hroneš, který v posledním závodě nestartoval.

(Ladislav Krupička)

 

 

Sdílet