Přerov potvrdil mistrovské tituly

Poslední závod HT WOOD MM ČR motokrosu jednotlivců hostila známá trať v Přerově. Před závodem byly karty téměř rozdány a čekalo se, zda někdo udělá nějakou výraznější chybu nebo zklame technika. Naštěstí se nic takového nestalo a fanoušci mohli vidět skvělé souboje. V nejsilnější třídě MX1 to byl souboj kolo na kolo mezi Jakubem Terešákem a Šimonem Joštem. V MX2 naopak mezi Martinem Krčem a Adamem Duškem. Příjemným zpestřením byla také veteránská třída a výkon Martina Žeravy.

MX1

Celkové vítězství a padesát mistrovských bodů získal slovenský reprezentant Šimon Jošt (Osička MX Team). Šimon zaútočil vždy v posledním kole a vyšlo to. V celkovém hodnocení seriálu skončil druhý. Druhá pozice v posledním závodě zajistila Jakubovi Terešákovi (HT Group Racing Team) mistrovský titul ve třídě MX1. Aktuálně nejrychlejší Čech ve třídě předváděl po celou sezónu výborné výkony! Holeshot i parádní výkon, takový závodní den měl Pavol Repčák (Orion Racing Team). Dařilo se mu a pokud půjde zimní příprava podle plánů, je třetí pozice tím, kde by se chtěl v příští sezóně nadále pohybovat. Nepopulární čtvrté místo vybojoval v závodě Rudolf Weschta (AIR Power), zatímco loňský mistr Dušan Drdaj skončil pátý. Drdajovi vystačil bodový příděl na titul druhého vicemistra. Šestým nejlepším závodníkem třídy se stal v Přerově Václav Kovář (MX Team Znojmo). Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team) skončil sedmý a Tomáš Pala osmý.

MX2

Na téměř domácí trati chtěl předvést své maximum Adam Dušek (HT Group Racing Team). Povedlo se mu to, dokázal zvítězit a v seriálu skončil na pozici prvního vicemistra. Ihned po dojetí druhé rozjížďky mohl slavit mistrovský titul Martin Krč, který v Přerově skončil na druhém místě. Titulem končí také jeho závodění ve třídě MX2 a v příští sezóně by se měl navrátit do MX1. Přerovský závod se vydařil Jaroslavovi Katriňákovi (SMF), který skončil na třetím místě v závodě a po absenci Kohúta i v seriálu. Od poloviny sezóny podává výborné výkony čtvrtý Jaromír Steiger (Hrabica Motocross Team) i pátý Daniel Stehlík. Šestý Josef Novák (Cermen KTM Racing Team) soutěží po celou sezónu s Jiřím Matějcem (MX Team Znojmo). Nejinak tomu bylo i v Přerově, kdy Matějce nechal za svými zády. Osmičku nejlepších v Přerově uzavřel svým nejlepším výkonem na MMČR Jiří Hendrych (Anette Racing Team).

85 ccm

Celkové vítězství v Přerově získal Adam Hruška (MTX Racing Team), který předvedl slušný výkon! V mezinárodním seriálu pětaosmdesátek skončil na třetím místě. Celkově druhý skončil Filip Křivan, na kterého bodově nestačil Stanislav Pojar. Pojar byl letos silným závodníkem a v seriálu skončil druhý. Skvělými starty se blýskl Matyáš Výleta (KRTZ motorsport), který skončil na čtvrtém místě. Pátým nejlepším byl polský závodník Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov). Hned po první jízdě oslavil mistrovský titul David Widerwill (Q Racing Team), ve druhé jízdě měl však velký pád, po kterém musel ze závodu odstoupit. Bodový součet mu vystačil na šesté místo. Sedmý skončil Dominik Čižinský (Testa Racing Team) a osmý Jan Veselý (JB MX Racing).

Veterán

Své zkušenosti získané během závodní kariéry přetavil ve vítězství a čtvrtý mistrovský titul Petr Bartoš (Orion Racing Team). Bartoš bojoval, ale v cíli potvrdil, že byl druhý Martin Žerava (KRTZ motorsport) lepší a trať mu více sedla. Do hry se však zapojili okolečkáři, a tak se můžeme těšit na souboje v příštím roce! Třetí v Přerově i v seriálu skončil východočeský závodník Michal Votroubek (Luka Motocross Team). Martin Trávníček se už spokojil se čtvrtým místem. S body za pátou pozici odjížděl Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). Celkově šestý skončil Vladislav Mužík (Motosport Chýnov), sedmou pozici bral Pavel Kňava a osmičku nejlepších uzavřel Stanislav Horský (Motosport Chýnov).

Ve veteránech nad padesát let se sešla skvělá konkurence! Vítězství v závodě získal zkušený matador Petr Dokoupil (KRTZ motorsport). Ivan Černý (Orion Racing Team) ze Slovenska skončil druhý, ale už po první jízdě byl držitelem mistrovského titulu! Třetí skončil v závodě Jaroslav Ficenec, čtvrtý Václav Dohnálek (GT2 Motorsport) a pátý Rostislav Hlaváček (DB project).

(Pavel Horák)

Foto: Radek Lavička

Sdílet