Dva tituly pro Čechy jisté, bude i třetí?

Vynikajícími výkony se v letošním evropském autokrosovém šampionátu prezentují čeští reprezentanti. Již na předposledním podniku v italské Maggioře obhájili loňské tituly Petr Nikodém v divizi SuperBuggy a Arnošt Florián v kategorii JuniorBuggy. Nadcházející víkend ve španělské Mollerusse pak bude bojovat o titul v Buggy1600 dosavadní lídr této divize Jakub Novotný.

Vládcem divize SuperBuggy na evropské i domácí scéně je poslední dvě sezony Petr Nikodém. „Nám se letos podařilo v evropské síni slávy přibouchnout naši vlajku na trám dalším hřebíkem, aby mě už nemohl nikdo jen tak sundat. Boj o titul s Vincentem Mercierem skončil trochu dříve oproti našemu očekávání. Do italské Maggiory jsme totiž rozhodně nejeli s tím, že už se staneme mistry a čekali jsme boj až do posledního závodu. Jenže v semifinále to za nás vyřešili Francouzi sami (smích). Poté, co Mercier nepostoupil do finále, stačilo nám dojet zhruba do pátého místa. Pak už bylo prioritou nikde nezůstat a vyvarovat se chyb,“ hodnotí závěr evropské sezony nyní již dvojnásobný šampion královské kategorie.

Velkou dominanci v JuniorBuggy letos prokázal Arnošt Florián. „Spokojenost je obrovská. Stejně jako loni se nám podařilo získat titul v italské Maggioře již závod před koncem. Dokonce jsme prolomili i naši francouzskou smůlu (úsměv). Nyní již můžeme spřádat plány na přestup do kategorie Buggy1600,“ neskrývá spokojenost pilot z Rudné u Prahy.

Šanci završit unikátní český hattrick bude mít na závěrečném podniku ve španělské Mollerusse lídr průběžné klasifikace Buggy1600 Jakub Novotný. „Do Španělska jedeme se zdviženou hlavou, ale zároveň nohama na zemi. Samozřejmě jde o to nejcennější, co můžeme v sezoně dosáhnout. Pro evropský titul uděláme maximum. Snad nás nic nezastaví a podaří se nám český hattrick dotáhnout do úspěšného konce,“ je odhodlán autokrosař z východočeské obce Konecchlumí.

(Vlastimil Resl)

Sdílet