Dva portugalské podniky ukončí letošní seriál mistrovství světa GP Enduro 2023.

Předposlední podnik GP Enduro 2023 odstartuje v pátek 29.9.2023 večerním prologem a pokračovat bude o víkendu 30.9. – 1.10. 2023 na severu Portugalska ve městě Valpaços. Závěrečný podnik proběhne o týden později na jihu Portugalska v Santiagu do Cacém.

Ve startovní listině nechybí žádný z předních jezdců průběžného hodnocení jednotlivých tříd a na startu se představí opět všichni tři reprezentanti KBS TEAMu a Jiří Hádek.

Ve třídě GP-E2 figuruje po pěti odjetých GP na 8.místě průběžného hodnocení seriálu Kryštof Kouble a stále žije naděje na obhajobu loňského 6.místa v této prestižní třídě.

Ve třídě GP-Junior2 se prozatím na 7.místě v průběžném hodnocení drží Matěj Škuta. Sedmým místem Matěj ukončil loňskou sezónu a letos má velkou šanci své dosavadní maximum vylepšit.

Jakub Hroneš je ve Světovém poháru a třídě Open 4S zatím třetí, ve třídě Open 2S je průběžným lídrem Jiří Hádek a je velká šance, že si prvenství udrží.

Po pátečním prologu ve městě Valpaços čeká v sobotu i neděli na jezdce 3,5 kola, kdy jedno kolo měří 50 kilometrů. Každý okruh obsahuje tři měřené testy – Cross, Enduro a Extrem test.

(KBS TEAM)

foto: archiv KBS

Sdílet