Dahlie Rallye karavanistů

Šestadvacátý ročník Dahlie Rallye proběhl ve dnech 31. 8.-3. 9. 2023 v údolí Národního parku Velká Fatra u Turčianských Teplic ve Slovenské republice.

Na tyto dny se kemp Drienok v Mošovcích stal domovem pro celkem 143 posádek. Domácích bylo 78, z České republiky přijelo 24, z Polska 30 a z Maďarska 11 posádek. Letošní Dahlie Rallye si tak užily přes tři stovky účastníků.

Pořadatelé ze Slovenské asociace campingu a caravaningu připravili velmi pečlivě bohatý program nejen v samotném kempu, byla možnost využití cyklovýletů a poznávacích zájezdů po okolí, například do Martina a Kremnice.

Hostem Dahlie Rallye byl prezident Mezinárodní federace campingu a caravaningu F.I.C.C João Alvarez Pereira z Portugalska, který skvěle zapadl do přátelské atmosféry tohoto setkání.Při závěrečném ceremoniálu byl předán putovní Čakan, ověšený novou stuhou, šestadvacátou v pořadí.

Poděkování patří pořadatelům za zdařilý pěkný sraz, který opět posílil přátelství mezi karavanisty členských zemí Dahlie Rallye.

Další setkání příznivců Dahlie Rallye v příštím roce připravuje klub Maďarský club caravaningu a campingu v kempu s termálními prameny ve městě Kiskunmajsa na jihu Maďarska.

Vladimír Chomát, předseda Asociace caravan clubů AČR

Sdílet