GRAND FINÁLE DRIFTERŮ V PANENSKÉM TÝNCI

Panenský Týnec se opět proměnil v centrum vzrušení, když se zde konalo ohromující Grand Finále Czech Drift Series v Gymkhaně a Driftu. Tato dvoudenní motorsportová show neponechala nikoho lhostejným a nadchla všechny přítomné.

Sobotní den byl plný tréninkových jízd ve čtyřech kategoriích Gymkhany, kde se jezdci pokoušeli o co nejlepší časy na úplně nové trati. Nicméně to nejlepší přišlo až večer, kdy na trať vyjeli v závodních vozech a střetli se v závodě za tmy. To byl moment, kdy ohnivé a světelné efekty doslova rozsvítily noční oblohu a fanoušci zůstali bez dechu.

Nedělní den nabídl příjemné sluneční počasí, které přispělo k dokonalému atmosférickému nastavení. Během dne se závodníci připravovali na odpolední závod v Driftu v kategoriích PRO3 a STREET, při kterém se na trati odehrávaly vzrušující souboje.

V závodě Gymkhany z kategorie OPEN zvítězil Jiří Janeček, zatímco v kategorii STREET triumfoval mladý jezdec Tomáš Kuna. V kategorii PRO3 si první místo odnesl další mladý talent David Veselý, zatímco v kategorii PRO dominoval zkušený jezdec Lukáš Krejčí. Patnáctiletý Šimon Kunc se stal vítězem v kategorii STREET v Driftu, a kategorie PRO3 byla ovládnuta závodníkem Radkem Gärtnerem.

Ale to není vše! Další vzrušující závodní akce je již na spadnutí. Czech Drift Series se přesune na slovenský okruh Slovakia Ring a poté zamíří na Autodrom v Brně. Očekává se účast nejlepších jezdců nejen z České republiky. Takže nepropásněte šanci na další porci adrenalinu a nevšedních závodů.

Text : Pavla Kilianová

Foto : Milan Rucz

Sdílet