Bitva dvou kohoutů pokračuje: Krajčovič srovnal krok s Krausem

Národní šampion a medailista z posledního světového šampionátu, Ervín Krajčovič, ovládl druhý podnik Mezinárodního mistrovství české republiky ve flat tracku. Na dráze ve Slaném, kam se národní šampionát vrátil poprvé od roku 2016, uspěl ve finálové rozjížďce. Smutným hrdinou klání v královském městě byl Jiří Kraus, jehož výrazně zbrzdili technické problémy s motocyklem. Navzdory tomu ovšem obsadil druhé místo a v průběžné klasifikaci seriálu se dělí o vedení právě s Krajčovičem.

V sezónní premiéře v Pardubicích Kraus všem vypálil rybník a překvapivě zvítězil. Ve druhém klání šampionátu ve Slaném ho ovšem zbrzdily technické problémy. Kvůli nim někdejší český mistr nedokončil dvě jízdy základního rozpisu a do finále musel startovat z druhé řady. I přesto předvedl srdnatý výkon a vyválčil druhé místo zaručující dělenou první příčku v seriálu.

Stejně bodů jako Kraus má po závodě ve Slaném také Ervín Krajčovič, který nejlepším možným způsobem reagoval na ztrátu z Pardubic. Ve druhém podniku seriálu úřadující šampion ovládl finálovou jízdu. Jiří Kraus upadl v souboji s Polákem Bujniewiczem, který byl rozhodčím označen jako viník incidentu a do opakované jízdy pro vyloučení nezasáhl.

Po restartu se Kraus znovu ucházel o první příčku. Z druhé řady dohnal Krajčoviče, ovšem souboj o celkový triumf tentokrát do vítězného konce nedotáhl. Mimořádně vyrovnaná bitva o průběžné vedení v tuzemském šampionátu tak pokračuje. Krajčovič i Kraus mají po dvou závodech shodný počet 36 bodů a dělí se o vedoucí pozici. Třetí ve Slaném skončil vítěz základní části závodu Ondřej Svědík.

Krajčovič dosáhl na dvanácté vítězství v Mezinárodním mistrovství České republiky v kariéře a jediný triumf ho dělí k dorovnání národního rekordmana Pavla Pučka. Zajímavostí je, že Kraus i Krajčovič vybojovali v závodech elitní kategorie FT1 shodný počet sedmnácti pódiových umístění.

V kategorii Classic zvítězil Jakub Sluka před Němcem Andreasem Steinhoferem a Alešem Vančurou. Nově vzniklé kategorii juniorů kraloval Matěj Gebert. Na stupních vítězů ho doplnili Vít Sochůrek a Barbora Šondová.

Další závod českého šampionátu ve flat tracku budou hostit 10. června Březolupy. Do boje i mistrovské body se tentokrát zapojí jezdci kategorií FT1 a Classic.

(Pavol Pučko)

foto: Kralik.foto

Sdílet