ČEŠTÍ DRIFTEŘI MĚLI DOSTAVENÍČKO V PANENSKÉM TÝNCI

Druhý podnik Czech Drift Series v driftu a první podnik letošní sezony v gymkhaně přinesl napínavé závody a skvělou zábavu pro závodníky i diváky. Tato akce proběhla v Panenském Týnci v rámci tuningové akce CarWars. Celková účast závodníků na tomto podniku byla ohromná, přihlásilo se přes 40 soutěžících. Mezi nimi byli zkušení jezdci i nováčci, kteří se rozhodli vyzkoušet své dovednosti v driftování či gymkhaně.

Pátek byl věnován především tréninkům, v sobotu byly na programu soutěže v gymkhaně, která se konala ve třech kategoriích: PRO, PRO3 a STREET. Gymkhana je disciplína, ve které je důležitá kombinace zručnosti, rychlosti a precizního ovládání vozidla. V kategorii PRO zvítězil Zdeněk Majer, druhé místo vybojoval Martin Šulák a třetí Martin Soukup. V kategorii PRO3 se první umístil Jakub Hoffmann, druhý David Veselý a třetí Josef König. V kategorii STREET si první místo vybojoval Tomáš Trefil, druhé Tomáš Jansa a třetí Martin Svoboda.

V neděli se pak uskutečnil samotný podnik v driftu v kategoriích PRO3 a STREET. V kategorii PRO3 zvítězil Tomáš Polčák, druhý pak Patrik Maruška a třetí Denis Filip. V kategorii STREET se nejlépe umístil Ondřej Krch, jako druhý závodník Šimon Kunc a třetí Martin Svoboda.

Závodníci se nešetřili a předváděli vynikající jízdu plnou smyků, rychlosti a precizních manévrů. Boje na trati byly tvrdé a každý závodník se snažil dosáhnout co nejlepšího výsledku. Diváci byli nadšeni skvělým výkonem závodníků a atmosférou, kterou celý víkend nabídl.

Další závod Czech Drift Series proběhne 17. – 18. června opět v Panenském Týnci.

(Czech Drift Series)

Sdílet