Sestava elektrických Peugeotů posiluje, na moravské ecorally odstartuje „trikolóra“

Šampionát PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecorally pokračuje druhým kolem, a to soutěží II. Futures Contproduct classic Rally Morava, která se jede tento víkend 2023 v okolí Šternberka. Značka Peugeot se sem chystá v rozšířené základní sestavě. Ke dvěma stálým smíšeným posádkám s vozy e-208 přibude třetí, a to výhradně dámská: Lucie Kudrnovská – Monika Homolová.

Už v březnu během první soutěže letošního ročníku šampionátu PHOENIX CONTACT České Trophy v ecorally, kterou byla Czech New Energies Rallye Č. Krumlov, dala značka Peugeot o sobě vědět a vyslala konkurentům jasný vzkaz, že s jejími posádkami s vozy e-208 musí rozhodně počítat. Společným úsilím a dobrými výsledky se týmům s elektromobily Peugeot v Krumlově podařilo zvítězit v poháru výrobců. Prvenstvím v tomto hodnocení Peugeot letos začal a hodlá ho udržet až do konce šampionátu, i proto se rozhodl rozšířit počet stálých posádek ze dvou na tři. Smíšené týmy Petr Vomáčka/Martina Vomáčková a Kryštof Hájek/Nikola Hájková tak doplní další stálá posádka reprezentující značku Peugeot, a to čistě ženský tým Lucie Kudrnovská/Monika Homolová.

„Těší nás zájem mladých lidí o elektromobilitu. Oceňujeme také jejich snahu zvyšovat povědomí o elektromobilech a ukazovat potenciál tohoto pohonu, který se v posledních letech stává doslova středobodem našich aktivit i celého automobilového průmyslu. Proto, když jsme byli touto novou posádkou osloveni, rádi jsme ji přijali do našeho stálého eco-rallyového týmu,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Všechny tři stálé posádky účastnící se za značku Peugeot šampionátu PHOENIX CONTACT České Trophy v ecorally, mají vozy e-208 zapůjčeny dlouhodobě, jak vysvětluje Marco Venturini: Chceme, aby naši závodníci s elektromobily žili každý den, aby objevovali přednosti těchto vozů, cestovali, bořili předsudky o elektromobilitě a předávali své zkušenosti s každodenním používáním elektromobilu těm, kteří mají zatím k elektrickému pohonu nedůvěru.“

Trikolóru tvořenou modrým Peugeotem e-208, který slouží Petrovi a Martině Vomáčkovým, a bílým Peugeotem e-208 ve službách Kryštofa a Nikoly Hájkových, tak doplní červený Peugeot e-208, za jehož volant usedne Lucie Kudrnovská. Navigovat ji bude Monika Homolová. Jedním z jejich prvních společných závodů bude II. Futures Contproduct classic Rally Morava o nadcházejícím víkendu.

„Elektromobilita mě zajímá nejen z pohledu ekologického, ale i z hlediska technického a soutěžního,“ říká Lucie Kudrnovská, a dodává: „Několik elektrických vozů už jsem testovala, a to jak z hlediska jízdy, tak i dobíjení. Peugeot e-208 mě ale zaujal po všech stránkách, je skvělým vozem pro každodenní používání, ale i ideálním závodním strojem pro ecorally. Soutěží s elektromobilem jsem se dosud zúčastnila jen v pozici navigátora, lákalo mě ale řízení, a jsem tedy ráda, že se mi podařilo najít zkušenou navigátorku Moniku Homolovou. Navíc nás láká být součástí týmu Peugeot spolu s dalšími posádkami, se kterými se pokusíme získat pro značku vítězství.“

(Radka Matthey)

@PeugeotEcoRally

#peugeot_ecorally

Sdílet