Divokou kartu pro 2023 Prague FIM Speedway GP získává…

Již za necelý měsíc se na pražské Markétě rozjede největší plochodrážní závod současnosti. Akce s názvem 2023 Prague FIM Speedway GP of Czech Republic, jíž bude předcházet páteční MS juniorů do 21 let, již finalizuje své přípravy a dá se říct, že se čekalo na jediné. Kdo bude mít v letošním roce tu čest reprezentovat Českou republiku na pozici divoké karty při sobotním závodě? Pořadatelé spolu s promotérem dnes přišli s jasnou zprávou. Divokou kartu pro pražský závod získává Václav Milík.

Václav Milík, který se narodil 22. května 1993 je českým fanouškům velmi znám. Svou oblíbeností je také často řazen na vysoké příčky polských diváckých anket, kde již několikátou sezonu jezdí v polských ligových soutěžích. V současnosti nejlepší český jezdec má za sebou velké úspěchy. V loňském roce již po sedmé vyhrál MČR jednotlivců, je vítězem Zlaté přilby z roku 2017. Ve stejném roce zaznamenal i největší český úspěch v pražské Grand Prix, když skončil na 3. místě, a to se doposud nikomu jinému nepodařilo.

Sportovní ředitel Pavel Ondrašík k návrhu Václava Milíka jako divoké karty dodává:
,,Náš návrh udělit divokou kartu Vaškovi byl dnes akceptován, za což jsem rád. Vašek na sobě přes zimu hodně dřel a na jeho letošní formě je to vidět. Myslím, že úvod letošní sezony ho chytnul ve skvělé formě a tu si přenese do pražského závodu. Čeští fanoušci se tak opět můžou těšit na jeho souboje se světovou elitou a věřím, že se v závodě neztratí.

Náhradníky pražského závodu budou pak Jan Kvěch se startovním číslem 17 a Eduard Krčmář, který bude nosit vestu se startovním číslem 18.

 

Sdílet