Na Kopné startuje nový ročník Rallysprint série

Šestidílný seriál Autoklub Rallysprint série 2023 odstartuje na 28. ročníku Síť21 Rallysprint Kopná. Ve Slušovicích se premiérově pojede také o mistrovské body v rámci Mezinárodního mistrovství Slovenska v rally. Do itineráře slušovického rallysprintu se vrací klasický úsek Hvozdná.   

Původně se počítalo s variantou šesti rychlostních zkoušek na třech úsecích s názvy Kameňák, Kopná a Zádveřice. Vzhledem k neodkladným stavebním pracím v obci Trnava byla zkrácena rychlostní zkouška Kopná o šest kilometrů. Z uvedeného důvodu by nebyla dodržena požadovaná minimální délka sedmdesáti ostrých kilometrů. Proto se pořadatelé rozhodli zařadit známý úsek Hvozdná, v délce 6,52 km, který se pojede v netradiční podobě z Veselé, kolem hvozdenského rybníku do Březové. Každou rychlostní zkouškou projedou posádky dvakrát, což znamená, že v nové podobě časového harmonogramu najdeme celkem 8 „erzet“ na 4 úsecích, v celkové délce 71,22 km. Servis u dostihové dráhy ve Slušovicích proběhne vždy po třech odjetých zkouškách.

Slušovický rallysprint se dále započítává do hodnocení Autoklub Rallysprint série historických automobilů, Poháru mládeže, Poháru Pirelli a značkového klání Čermák a Hrachovec Adam Cup 2023.

Podrobné informace naleznete na webu a sociálních sítích: Síť21 Rallysprint Kopná | Slušovice, 5. – 6. května 2023 (rallysprintkopna.cz)

Sdílet