Česká posádka jde do čela šampionátu FIA ecoRally Cup

Reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek, startující s vozem Hyundai Kona Electric, opanovala čtvrtý podnik Světového poháru v Portugalsku a posouvá se do vedení celého šampionátu FIA ecoRally Cup. Úspěšná dvojice je jedinou českou posádkou, která se účastní všech podniků tohoto Světového poháru.

Čtvrtým podnikem Světového poháru FIA ecoRally Cup byla soutěž OEIRAS Ecorally Portugal. Michal Žďárský s Jakubem Nábělkem do závodu nastupovali se startovním číslem 3, odpovídajícím průběžnému pořadí v šampionátu po pódiovém umístění v Krumlově a dvou solidních výsledcích ze Švédska a Španělska.

Na trati dlouhé téměř 500 kilometrů, s celkem dvanácti zkouškami, dokázala dvojice Žďárský – Nábělek zvítězit v hodnocení spotřeby (Bridgestone ENLITEN TROPHY), a také v absolutním pořadí. S plným ziskem 15 bodů za první místo vyskočila naše posádka do čela průběžného hodnocení. Bonusem pro Čechy bylo i vítězství v poslední divácké superspeciálce na uzavřené trati uprostřed města.

Další soutěží Světového poháru v ecoRally bude předposlední víkend v srpnu švýcarská E-Rallye du Chablais, následovat budou podniky ve Španělsku, Slovinsku, proslulá E-Rallye Monte-Carlo a sezónu zakončí italská ECOdolomitesGT.

Český šampionát PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ECORALLY bude v termínu 12. – 13. května 2023 pokračovat druhým podnikem Futures Contproduct Classic Rally Morava, kde se očekává účast kompletní české špičky.

Navazující podnik, Valašská regularity rally, která měla proběhnou ve druhé polovině června, je zrušena.

Foto: Bernardo Lúcio

Sdílet