Startuje plochodrážní MS, v červnu na Markétu!

V sobotu 29. dubna 2023 se rozjede nová sezóna elitního plochodrážního seriálu 2023 FIM Speedway Grand Prix (SGP), neboli Mistrovství světa jednotlivců na ploché dráze. První kolo bude hostit Speedway Stadion Milenium v Donji Kraljevci. Po chorvatském závodě se seriál přesune 13. května do hlavního města Polska – Varšavy, kde nejlepší plochodrážní jezdci světa nastoupí na start jejich největší chlouby, stadionu PGE Narodoweho s kapacitou přes 58 tisíc diváků.

Třetí závod seriálu se uskuteční v Praze 3. června a předcházet mu bude, v pátek 2. června, Mistrovství světa juniorů do 21 let pod oficiálním názvem FIM Speedway Grand Prix 2 (SGP2). Akce byla zařazena Národní sportovní agenturou mezi Významné sportovní akce 2023 v České republice, kam bezesporu patří. Pražský závod je navíc nejstarším závodem seriálu, na stadionu Markéta se konalo 26. ročník, a to je nejvíce závodů SGP v historii a žádný jiný stadion ve světě takovou bilanci nemá. Každoročně se do Prahy sjíždí fanoušci z České republiky, ale dominantní část publika tvoří fanoušci ze zahraničí. Letošní závod se vrací do předcovidové doby a vše nasvědčuje tomu, že bude závod znovu vyprodán. Dechberoucí atmosféra, adrenalin, vyrovnané souboje a spoustu zábavy – to je Speedway Grand Prix! Vstupenky na obě akce jsou k dostání v síti Ticketportal odkaz.

Velkým posunem pro závod je také navázání spolupráce s Českou televizí, s kterou pořadatel dojednal přímý přenos jak sobotní závodu SGP, tak i pátečního SGP2. Televizní diváci budou mít možnost zhlédnout závod na Eurosport App a ČT Sport.

Foto Petr Makušev, Vojtěch Zavřel

Sdílet