V PARDUBICÍCH ODSTARTUJE MMČR VE FLAT TRACKU

Nová sezóna Mezinárodního mistrovství české republiky ve Flat Tracku klepe na dveře. Už tento pátek 21. 4. se kompletní domácí špička i významná skupina zahraničních jezdců porve o první body do otevřeného šampionátu naší země. První měření sil je na programu v Pardubicích, následovat bude dalších 7 závodů obsáhlého seriálu a jeden čistě veteránský. Šampionát nabídne také jednu novinku. Historicky poprvé se v něm objeví junioři startující v kategorii FT Young.

Tuzemský šampionát ve flat tracku patří mezi nejprogresivnější motoristické seriály v Čechách. Jeho jezdecká základna za poslední roky významně posílila a těšit se může také ze stále většího diváckého zájmu. První závod plánovaný na 21. 4. rozdá v Pardubicích od 17:00 první karty do bojů o republikový primát. Na startu přitom nebude chybět kompletní česká reprezentace: Ervín Krajčovič vyrazí za obhajobou domácího titulu a dobře se bude chtít naladit také před startem Mistrovství světa, v němž loni dosáhl na historický bronz. Ve startovní listině ho doplní další dva reprezentanti Ondřej Svědík a Tomáš Kolařík.

Nejen trio českých zástupců ve světovém šampionátu bude na východě Čech čelit celé řadě rychlých cizinců. MMČR ve Flat Tracku bude letos pravidelně hostit maďarské reprezentanty. „Maďaři přesouvají část svého šampionátu na naše dráhy, čímž chtějí zkvalitnit vlastní šampionát a tamním závodníkům nabídnout možnost poměření se se světovými jezdci,“ komentuje situaci promotér českého flat tracku a reprezentační manažer Pavol Pučko.

„Kromě Maďarů se ovšem na dráze v pardubickém Svítkově představí i další zahraniční závodníci se zkušenostmi s mistrovstvím světa. Hledat v tuto chvíli favorita na vítězství v závodě, potažmo na titul, je tak velmi obtížné,“ dodává Pučko. O Mistrovský primát se ovšem bude v Pardubicích závodit také v kategorii FT Classics a nově zřízené FT Young určené juniorským závodníkům. Český flat track si tak zmíněným krokem vytváří potřebné podhoubí, z nějž by chtěl ve střednědobém horizontu vychovat mladé reprezentanty pro český i světový šampionát.

Závod v Pardubicích je pro elitní jezdce důležitou prověrkou před mistrovstvím světa. Jeden z jeho závodů bude totiž 23.9. hostit právě stadion v Pardubicích.

Na páteční závod vás tímto srdečně zveme. Těšit se můžete nejen na skvělý sportovní zážitek, ale také na komentář tradičního speakera celého MMČR ve Flat tracku Jana Mroviece.

(Pavol Pučko)

Sdílet