FILIP SALAČ JE V TEXASU PO TRÉNINCÍCH V TOP10

Dalším zastavením Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP je americký Austin a v Texasu je také kompletní tým Moto2 QJMOTOR GRESINI RACING. V pátek byly na programu dva volné tréninky. V prvním zajel Filip Salač třetí nejrychlejší čas, po druhém se stále drží v TOP10.

Úvodní volný trénink vyšel našemu jezdci skvěle, svým nejrychlejším časem 02:10.538 se dostal na třetí místo za Dixona a Chantru. Před druhou, čtyřicetiminutovou jízdou začalo mírně poprchávat a většina jezdců čekala dlouhou dobu v boxech, jak se počasí vyvine dál. Filip odjel několik kol, svůj čas už nevylepšil, ale desátém místo v kombinovaných výsledcích ho předurčuje k přímému postupu do Q2.

„První den v Texasu byl úspěšný. Od začátku úvodního tréninku jsem zajížděl na tvrdé pneumatice dobré časy a skončil jako třetí. Před druhým tréninkem začalo mírně pokapávat, takže jsme strávili spoustu času v boxu. Soustředili jsme se hlavně na nastavení motocyklu do závodu, takže jsem druhý trénink odjel na použitých pneumatikách. Jsem spokojený a ve třetí tréninkové části se pokusím zajet i nějaké rychlé kolo a pak už se budu soustředit na kvalifikaci,“ zhodnotil krátce Filip Salač #12.

Dnes je v Austinu na programu třetí volný trénink a pak už čeká Filipa Salače kvalifikace kategorie Moto2.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

(Jan Koudelka)

Sdílet