Kuba Terešák startoval v MXGP

O velikonočních svátcích se jel ve švýcarském Frauenfeldu třetí závod seriálu MXGP, do kterého nastoupil v domácím dresu Motosportklubu Málkov i Kuba Terešák.

Kuba nejede celý seriál, ale pouze podniky, které časově nekolidují se závody ADAC a MMČR. Ty jsou pro našeho mladého jezdce pro letošek prioritou.

Letošní MXGP je nastavené tak, že do závodu jsou přijati všichni přihlášení jezdci, ovšem míst na startu je stále pouze čtyřicet. Kuba, startující se svým tradičním číslem 124, se tak musel probojovat přes kvalifikaci. Kvalifikační trénink se Kubovi vydařil a sedmé místo ve skupině bylo celkem překvapením. V kvalifikačním závodě dojel Kuba na 29. místě a z této pozice nastupoval do pondělních závodů.

První jízdu zakončil po dvou pádech na 27. místě. Ve druhé rundě si vedl daleko lépe, když nějakou část závodu jezdil na bodované 19. příčce. Koncem rozjížďky se však propadl a v závěru bral 22. místo.

První Kubův ostrý závod v MXGP dopadl dobře a ze Švýcarska si odváží důležité zkušenosti. Nyní se seriál MXGP přesouvá do italské Pietramuraty u Trenta, kde se opět představí i Kuba Terešák.

Sdílet