David Fabián vyhrál 3 Days Trial Santigosa ve Španělsku

Páté místo v celkovém pořadí a vítězství v kategorii Junior vybojoval ve Španělsku David Fabián. Druhý nejstarší podnik na světě se jel už po jednapadesáté a 3 Days Trial Santigosa přilákal bezmála 230 startujících.

Do Sant Joan de les Abadesses přijelo jako obvykle velké množství jezdců z celého světa. Na start se postavilo celkem 226 pilotů mnoha národností, včetně Francie, Itálie, Spojeného království, Nizozemska, České republiky, Švýcarska, Německa, USA, Kostariky a Japonska.

Závod byl rozdělený do tří dnů, z nichž každý obsahoval 30 náročných úseků na okruhu dlouhém mezi čtyřiceti až padesáti kilometry. Startovalo se vždy v 8:00 ráno a končilo až kolem šesté hodiny večerní. Pořadatelé připravili na každý den zcela odlišnou trať s rozdílnou náročností. Nechyběly kameny, potoky, stráně a také úsek přímo v centru města. Příjemné jarní počasí a početné množství diváků dokreslovalo skvělou atmosféru tohoto legendárního závodu.

Sedmnáctiletý David Fabián, zajel závod na svém stroji Beta Factory 300 bez velkých chyb a suverénně zvítězil v kategorii Junior. V absolutním pořadí vybojoval úžasné 5.místo v konkurenci nejlepších jezdců světa.

(Petra Fabiánová)

Sdílet