Zveme na víkendový motoskijöring

O víkendu se budou konat hned dva závody republikového šampionátu v motoskijöringu, vzhledem k letošním meteorologickým podmínkám, asi jediné. V sobotu posádky složené z jezdců na terénních motocyklech s lyžaři v závěsu budou soupeřit v Klášterci nad Orlicí, v neděli pak v Dobřanech v Orlických horách. Obě známé tratě pořadatelé dokončují tak, aby byly dobře sjízdné a jezdecky i divácky zajímavé. Jejich atraktivitu zvýší navíc také účast zahraničních závodníků, včera potvrdila Lotyšská motocyklová federace zájem o start čtrnácti svých posádek!

ORION – SHIVA KTM 2023 – Mistrovství ČR v motoskijöringu, jak zní letošní oficiální název domácího šampionátu, píše svůj jubilejní pětadvacátý ročník. První závod se konal 7. února 1998 v Klášterci nad Orlicí.

První volné tréninky začínají vždy v 9:15 hodin, první rozjížďce republikového šampionátu v pravé poledne předchází v 11:15 start hobby seriálu Orlický pohár. Závody vyvrcholí finálovými jízdami v 15 hodin. „V mistrovství republiky pojedou naši nejlepší jezdci v čele s obhájci titulu Pavlem Dvořáčkem a Danielem Mandysem. Divákům se představí další známé tváře. Nebude chybět historicky nejúspěšnější jezdec a pětinásobný mistr ČR Patrik Šroler, který nepojede se svým bratrem, ale s novým lyžařem Martinem Kavkou. Trojnásobný mistr ČR Lukáš Mohaupt z Orionu musel také změnit lyžaře, za Václava Hotového, který si doléčuje zranění, pojede na lyžích jeho staronový parťák Karel Sejk. Do letošního šampionátu se přihlásili také loňští vítězové Orlického poháru Filip Strmiska s Michalem Paulů. Tradičně pojedou i hobby jezdci v Orlickém poháru. Tam mají šanci další jezdci,“ přiblížil startovní pole Josef Vašíček, nestor českého motoskijöringu.

 

Sdílet