Roman Staněk bude závodit ve Formuli 2

Český pilot Roman Staněk bude letos působit v šampionátu FIA Formule 2 v italském týmu Trident. V tomto týmu působil Staněk i v minulé sezóně ve Formuli 3, během které se celkově umístil na 5. místě a čtyřikrát skončil na stupních vítězů. Vyhrál závod v Imole, druhý dojel v Barceloně a stejné umístění zopakoval ve sprintu i v hlavním závodě ve Spa.

U týmu Trident ve Formuli 2 je stejně jako pro Formuli 3 manažerem Giacomo Ricci, což hrálo také velkou roli v setrvání s tímto týmem. Jeho týmovým kolegou bude Francouz Clément Novalak, který ve Formuli 2 závodil již loni za tým MP Motorsport. Stále jen osmnáctiletý český pilot již v listopadu 2022 absolvoval s Tridentem posezónní testy Formule 2 v Abú Dhabí, které se povedly a další testování ho čeká 14. až 16. února v Bahrajnu.

Své závodní premiéry ve Formuli 2 se Staněk dočká již zanedlouho. Čtrnáctidílný seriál startuje spolu s Formulí 1 17. března v bahrajnském Sakhiru a každý víkend má na programu páteční kvalifikaci, sobotní méně bodovaný sprint z reverzního gridu a nedělní hlavní závod.

(Foto archiv Romana Staňka)

Sdílet