Nový Prezident FIA Region I navštívil Autoklub ČR

Ve čtvrtek 29. prosince 2022 přijal prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček nově zvoleného prezidenta Mezinárodní automobilové federace FIA Region I Jorgeho F. Delgada. FIA Region I se sídlem v Bruselu sdružuje stovku klubů věnujících se mobilitě a zvyšování bezpečnosti silničního provozu, které zastupují více než 36 milionů členů z celé Evropy, Středního východu a Afriky.

Jorge F. Delgado je generálním ředitelem jednoho z nejvýznamnějších evropských klubů věnujícím se mobilitě – Španělského královského automobilového klubu (RACE). Zároveň působil jako člen řídící rady Regionu I FIA a Světové rady FIA pro automobilovou mobilitu a cestovní ruch. Na plenárním shromáždění FIA Region I v italské Boloni byl 7. prosince 2022 zvolen novým prezidentem této federace. Vzhledem k tomu, že jeho manželka je Češka, má k naší zemi osobní vztah.

„Šlo o skvělou příležitost přivítat pana Delgada u nás v klubovém domě, bylo to velmi srdečné a příjemné setkání. Představil jsem mu naše projekty v oblasti obecného motorismu a mohli jsme diskutovat možnosti naší spolupráce,“ uvedl Jan Šťovíček.

„Bylo mi potěšením a ctí navštívit přátele v klubovém domě Autoklubu České republiky, v překrásném prostředí Prahy. Byla to dobrá příležitost projednat budoucí spolupráci našich federací, na kterou se těším,“ napsal Jorge F. Delgado do pamětní knihy Autoklubu ČR.

FIA Region I má tři základní cíle: zajistit silné zastoupení zájmů evropských členských klubů vůči institucím Evropské unie – například v oblasti bezpečnosti silničního provozu, ochrany spotřebitele, ochrany životního prostředí a podpory udržitelného automobilismu. Dále buduje vazby a podporuje výměnu osvědčených postupů mezi členskými kluby v Evropě, Africe a na Středním východě. Společně s autokluby v celém regionu pak zajišťuje osvětové kampaně, jako je například FIA Action for Road Safety.

Sdílet