Licence pro rok 2023 jsou spuštěny

Letošní sezóna je nenávratně za námi a v budově Autoklubu České republiky se již pilně pracuje na té příští. Od úterý 6. prosince je možné získat licenci na jednotlivé disciplíny pro rok 2023, což je důležitá informace především pro jezdce, kteří mají zájem absolvovat některý z podniků na začátku nového roku.

Zatímco v loňském roce změnila Mezinárodní automobilová federace (FIA) strukturu licencí a v souvislosti s tím došlo i k úpravě struktury národních licencí, pro rok 2023 jezdce automobilového ani motocyklového sportu výrazné změny ve struktuře licencí nečekají. Otevření se samozřejmě týká i činovnických, nebo týmových licencí.

Nadále se také u vybraných licencí požaduje splnění e-learningového testu, který se v minulých letech osvědčil. Ten v loňském roce museli splnit nejen jezdci např. disciplíny rally, ale také činovníci a pro rok 2022 se stal podmínkou pro získání i některých dalších licencí.

Pokud někdo žádá o licenci poprvé, nebo si postup z loňského roku nepamatuje, nemusí mít žádné obavy. Vše hravě zvládne s těmito podrobnými návody.

Dokumenty potřebné k licencím najdete po přihlášení do is.autoklub.cz v menu v levém sloupci v sekci „Dokumenty“. Zde si již žadatel vybere potřebné dokumenty podle své disciplíny jako např. formuláře k lékařské prohlídce, nebo souhlas rodičů pro žadatele o licenci do 18 let.

Návod na získání licence pro automobilový sport: Žádost o licenci – auto

Návod na získání na licence pro motocyklový sport: Žádost o licenci – moto

 

Sdílet