Předběžný kalendář Miniracing 2023

Předběžný kalendář šampionátu Miniracing Czech Republic pro rok 2023 a spolupráce mezi AAMU a MinimotoCup z.s.

V roce 2023 se MMČR Miniracing pojede opět pouze na území České republiky. Účastnit se mohou jezdci s mezinárodní licencí, licencí FIM Europe nebo FIM vydanými Autoklubem ČR a jezdci s odpovídajícími licencemi jiných FMN se souhlasem startu. Body se  budou započítávat všem jezdcům.

Sportovní řády včetně věkových limitů a technické předpisy pro jednotlivé třídy budou zveřejněny nejpozději do konce roku 2022.

Vypsané třídy pro sezónu 2023:

  • Minimoto Junior A
  • Minimoto Junior B
  • Senior Open 50
  • Ohvale 110
  • Ohvale 160
  • GP12
  • Pitbike 160 Stock

Nově došlo k dohodě mezi zástupcem MMČR Miniracing Matějem Smržem a zástupcem Minimoto Cupu Petrem Seménkou. Od sezóny 2023 již nebude součástí MMČR Miniracing ukázková jízda akademií, tzv. Rookies nebo PW50. Záčátečníkům v silničních závodních motocyklech a motocyklům Yamaha PW50 bude umožněno startovat právě v Minimoto Cupu, kde dostanou svůj prostor.

Matěj Smrž, promotér MMČR Miniracing, k této dohodě uvedl: „Ukázková jízda Akademií pro začínající jezdce bez licencí byla součástí šampionátu Miniracing Czech Republic od roku 2018. Ne vždy to bylo organizačně jednoduché, ale jsem opravdu rád, že jsme dlouhé roky dávali možnost i těm nejmenším. Vzhledem k počtu tříd a především se stoupajícím počtem jezdců a kvalitou našeho šampionátu, je potřeba udělat změnu. Velmi si vážím dohody s Petrem Seménkou a jsem přesvědčený o tom, že právě Minimoto Cup bude ideálním prostředím pro nováčky. Pokud si začínající jezdec bez licence projde třídou Rookies nebo PW50 v šampionátu Minimoto Cup a získá potřebné dovednosti a dosáhne požadovaného věku, rádi ho přivítáme ve třídě Minimoto Junior A v MMČR Miniracing. Bylo také důležité domluvit kalendáře obou šampionátů tak, aby nedocházelo ke kolizím a to se podařilo.“

Předběžný kalendář Minimoto Cup 2023:

29. 04. 2023 – Pardubice
20. 05. 2023 – Brno
10. 06. 2023 – Slovensko (TBC)
09. 09. 2023 – Pardubice
30. 09. 2023 – Brno
01. 10. 2023 – Brno 2H

* (TBC) – bude potvrzeno

Veškeré informace o šampionátu Minimoto Cup získáte na jejich webových stránkách a uvedených kontaktech. http://www.minimotocup.cz/

FIM MiniGP Alpe Adria Series opět v České republice

Třetí závod v Chebu bude již tradičně akcí na tři dny a součástí opět bude FIM MiniGP Alpe Adria Series. Druhý závod této prestižní série umožňující postup až do velikého finále ve Valencii při MotoGP je stále v jednání. Matěj Smrž nabízí motocyklové Unii Alpe Adria srpnový závod v Třinci, ale stále musíme počkat na potvrzení.

Prezident AAMU Robert Žiković řekl: „Autoklub ČR je jednou ze zakládajících asociací a velmi důležitým členem Alpe Adria Motorcycle Union. Spolupráce s AČR vždy byla a bude na vysoké úrovni, zejména s vědomím, že nejsilnější část pochází z okruhových závodů, kde čeští jezdci kromě počtu a výsledků zanechávají výraznou stopu. V poslední době začala AAMU rozvíjet koncept pro mladé jezdce. Se seriálem FIM MiniGP Alpe Adria Series a jako jediná regionální asociace jsme našli své místo ve světovém seriálu FIM MiniGP. Po dvou letech můžeme říci, že spolupráce se šampionátem Miniracing Czech Republic, která je zároveň pořadatelem závodu FIM MiniGP Alpe Adria v Chebu, funguje velmi dobře a jejich aktivita dává našemu seriálu silný impuls. Důkazem toho jsou čeští jezdci, kteří se každý rok kvalifikovali do velikého finále ve Valencii. Možnost nechat uspořádat promotéra Miniracing Czech Republic dva závody FIM MiniGP Alpe Adria Series v České republice musíme zvážit.“

Veškeré informace o FIM MiniGP Alpe Adria Series získáte na jejich webových stránkách, sociálních sítích a uvedených kontaktech.

https://www.alpeadriamotorcycleunion.com/category/minigp/

Sdílet